Δήμος Τρικκαίων

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός σε 17 Δημοτικά Σχολεία του Δ. Τρικκαίων

14 Δεκεμβρίου 2018
Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βάσει προγράμματος για ενίσχυση των υποδομών

Μεγάλης σημασίας η ενίσχυση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού 17 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Τρικκαίων. Ενός Δήμου, στον οποίον η βελτίωση των κτηριακών υποδομών και η δωρεάν 200 κιτ ρομποτικής με τα έσοδα του Μύλου των Ξωτικών, συνδυάζεται με πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για το πρόγραμμα «∆ΡΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ» που με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, επέλεξε τα σχολεία από τον Δήμο Τρικκαίων για να τα εξοπλίσει.
Είχε προηγηθεί η σχετική πρόσκληση και έπρεπε, βάσει των προδιαγραφών, να γίνει η σχετική επιλογή από το Υπουργείο, πάντα με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια που τέθηκαν και μόνο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την οποία το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε. Στη συνέχεια, όλες οι διαδικασίες προωθήθηκαν από το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων (Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού) και, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου «συνεισφέρουμε στον εξοπλισμό σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας».
Τα 17 σχολεία λαμβάνουν εξοπλισμό κόστους 51.000€ σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, παραδόθηκαν ήδη, ένας (1) σταθερός Η/Υ, ένας (1) βιντεοπροβολέας και ένας (1) ασπρόμαυρος εκτυπωτής laser/scanner, συνολικής αξίας 1.250€ για κάθε σχολείο. Στη δεύτερη φάση, θα δοθούν βιβλία αξίας 1.750€ για κάθε σχολείο, με βάση εκατοντάδες διαθέσιμους τίτλους βιβλίων, από τους οποίους θα επιλέξει κάθε σχολική μονάδα.
Τα σχολεία είναι: 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 25 ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 26ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων- Αριστείδης Παππάς, 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης, Δημοτικό Σχολείο Παλαιοπύργου, Δημοτικό Σχολείο Ράξας, Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος, Δημοτικό Σχολείο Μεγ. Καλυβίων.

 

Από το γραφείο Τύπου