Δήμος Τρικκαίων

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Κλειστοί δρόμοι – ανοιχτές καρδιές

22 Σεπτεμβρίου 2017
Πλήθος εκδηλώσεων στα Τρίκαλα

Με πολλά χαμόγελα, παιχνίδι, ενθουσιασμό και φυγή από την καθημερινότητα, μαθητές
από σχολεία των Τρικάλων γέμισαν τους άδειους δρόμους. Εκεί, όπου τις άλλες ημέρες τα τροχοφόρα κυριαρχούν, σήμερα κυριάρχησε το παιχνίδι των παιδιών. Με «λάστιχο», με κουτσό, με «μήλα», με σκάκι, με ζωγραφική… δραστηριότητες για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων των Τρικάλων. Κι ενώ στην άλλη άκρη της πόλης, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθητές λυκείων μάθαιναν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» τα θετικά της ασφαλούς οδήγησης, οι μαθητές/τριες «ξυπνούσαν» ολόκληρο το κέντρο με φωνές χαράς.
Επί δύο ώρες, στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το κέντρο της πόλης ζωντάνεψε, προσφέροντας εικόνες μιας ανθρώπινης πόλης.

Το είπε και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απευθυνόμενος στους μελλοντικούς ενήλικους συμπολίτες: αυτή είναι η πόλη που θα θέλαμε να βλέπουμε. Και στη συνέχεια προχώρησε στην κλήρωση 4 ποδηλάτων. (κέρδισαν οι αριθμοί 506, 918, 930, 811). Το κέντρο των Τρικάλων από τις 7 το πρωί παραμένει κλειστό και συγκεκριμένα στο το τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από τη συμβολή τους με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη (γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ).
Παρόντες ήταν, οι αντιδημαρχίνες κ. Ντίνα Δήμα κι Εφη Λεβέτνη, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, στελέχη των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, των τμημάτων Πολεοδομικών Εφαρμογών, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων.
Στις 19:30 προγραμματίστηκε ποδηλατοπορεία με αφετηρία την κεντρική πλατεία και κατάληξή της το πάρκο του Αη Γιώργη. Εκεί, με μια συναυλία αναμενόμενη και κεφάτη με τον Τώνη Sfinos, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας. Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποίησε την τοπική κοινωνία και ενεργοποίησε τη συνεργασία με μαθητές και συλλόγους, για να ενισχυθεί η απόκτηση Παιδείας σε θέματα βιώσιμης μετακίνησης.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων