Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο το Σάββατο στα Τρίκαλα

20 Σεπτεμβρίου 2018
Παρεμβάσεις, δράσεις και αλλαγές κυκλοφορίας Continue Reading Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο το Σάββατο στα Τρίκαλα

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει τις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Μια γιορτή που αφορά σε έναν νέο τρόπο για την κίνηση, την κυκλοφορία πεζών, οχημάτων, ποδηλατών στην πόλη.
Οι φετινές δράσεις είναι αφιερωμένος στον συνδυασμό χρήσης μέσων μεταφοράς και για αυτόν τον λόγο επελέγησαν να συμπεριλάβουν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν:

  • 07.00- 22.00: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από την συμβολή αυτών με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη (γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ).
  • Τρίκαθλον: Σκυταλοδρομία σε συνεργασία με αθλητικούς Συλλόγους και σε συνδυασμό μέσων μετακίνησης (ποδήλατο, βάρκα, πόδια κ.λπ), με εκκίνηση και τερματισμό στο λιμανάκι του Ληθαίου ποταμού
  • Εvent στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού με SKATE, ROLLER, ποδήλατα BMX
  • 12:00 μ. Κλήρωση δώρων
  • 1:15 μ.μ.. Συνδυασμός μέσων μετακίνησης και μεταφοράς με ποδήλατα στο Τραίνο  ( μεταφέροντας τα ποδήλατα σε ειδικό βαγόνι) μέχρι το Κεφαλόβρυσο και επιστροφή  με τα ποδήλατα σε παράπλευρο δρόμο επί της οδού Καλαμπάκας.

 

Από το γραφείο Τύπου