Δήμος Τρικκαίων

Το ίντερνετ πιο κοντά στους τρικαλινούς Ρομά

19 Δεκεμβρίου 2016
Πιο κοντά στην πληροφορική έφερε τρικαλινούς Ρομά ο Δήμος Τρικκαίων. Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, προχώρησε σε δύο ενέργειες:
  1. Διεύρυνε το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ίντερνετ στις συνοικίες Κηπάκι και Πύργο, καθώς η e-Trikala A.E. εγκατέστησε άλλους δύο κόμβους του δικτύου.
  2. Εκπαίδευσε Ρομά για το σοβαρό ζήτημα της ασφαούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.
    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λέγεται «For Roma, with Roma» και ήταν ένα από τα τρία θέματα που είχε θέσει το περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, σε συνάντησή τους. Τα άλλα δύο ήταν, η δημιουργία Κάρτας Υγείας και η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας για Ρομά.
    Η εν λόγω πάντως δράση είχε μεγάλη απήχηση, καθώς αφορά ουσιαστικά στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού για μια ευπαθή ομάδα συμπολιτών. Μάλιστα τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης του νομού Τρικάλων δια το κέντρου πληροφορικής ( ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ).
    Τα υλοποίησαν, ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας υπεύθυνος του τομέα πληροφορικής της Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης , ο κ. Αθανάσιος Βράντζας, τομεάρχης πληροφορικής του 1ου Ε.Κ., ο κ. Δημήτρης Μητσιάδης, καθηγητής πληροφορικής του 17ου Δημοτικού Σχολείου και ο κ. Απόστολος Ντούβλιας, καθηγητής πληροφορικής του 18ου Δημοτικού Σχολείου. Τ0 πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των διευθυντών των δύο σχολείων κ. Θεόδωρου Καρακαξά και Ταξιάρχη Τασίκα.

Από το γραφείο Τύπου

roma-1