Δήμος Τρικκαίων

Ισχυρό μήνυμα για τη βία κατά γυναικών από τα Τρίκαλα

30 Ιανουαρίου 2021
Στο Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων η η σύζυγος του πρωθυπουργού και η υφ. Εργασίας

Ισχυρότατο μήνυμα συμβολικής αξίας, η ενημέρωση της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα και της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη, για τις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων.
Τις ημέρες κατά τις οποίες υπάρχει πλήθος καταγγελιών για άσκηση πολλών μορφών βίας σε γυναίκες, η ενημέρωση από τα στελέχη του Κέντρου αφορούσε στις δεκάδες δράσεις που έχουν υλοποιήσει από το 2014.
Στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, με παρούσα την αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής (κ.κ. Ελευθερία Τζιουβάρα νομική σύμβουλος, Χρυσάνθη Τζήκα κοινωνική λειτουργός, Πέτρος Αυξέντης, κοινωνιολόγος) παρουσίασαν την κατάσταση με την έμφυλη βία στον Δήμο Τρικκαίων.
Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε συνολικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλει το Κέντρο Συμβουλευτικής και στα οφέλη σε κακοποιημένες γυναίκες, εστιάζοντας στη σημαντική στήριξη που το Κέντρο προσφέρει.

 

Η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, τ. Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και πρ. αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας), δήλωσε την απόλυτη  στήριξη της ίδιας αλλά και της κυβέρνησης στη Δομή. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Κέντρου, ώστε να παρέχει δωρεάν, εξειδικευμένη και πολύπλευρη υποστήριξη όλων των γυναικών θυμάτων κάθε μορφής βίας.

Από την πλευρά της  η κ. Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη ανέφερε πως για την ίδια αλλά και για τον Πρωθυπουργό η γυναίκα και η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας είναι θέματα υψηλής προτεραιότητας, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή της στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Επεσήμανε, δε, ότι είναι διαθέσιμη να ενισχύσει με όποιον τρόπο μπορεί τον αγώνα του Κέντρου ενάντια στη βία.

 

Ταυτοχρόνως, συζητήθηκαν τα τελευταία γεγονότα, με το πλήθος των καταγγελιών και το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όσες γυναίκες έσπασαν τη σιωπή και μίλησαν για τη βία που βίωσαν.

Στο εξαιρετικά θερμό, ειλικρινές και οικείο κλίμα, παρέστησαν από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολέτα Μπρουζούκη και η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη.
Επίσης, στη συνάντηση παρέστησαν, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών πολιτικών και δημόσιας υγείας κα Βέρα Ντάκου και το μέλος της Ο.Δ.Ε. του Συμβουλευτικού Κέντρου κα Μαρία Χριστοφοράκη.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων. Υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στεγάζεται στο χώρο του Ε ΚΑΠΗ, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (έναντι ΔΕΗ).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24310 27943

Email : [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/supportwomentrikala.gr

Από το γραφείο Τύπου