Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Και εγένετο κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

11 Μαΐου 2018
Ρυθμίσεις και διευθετήσεις με βάση τον νέο νόμο, σε αναμονή της έγκρισης της πρότασης για τις χωροταξικές αλλαγές Continue Reading Και εγένετο κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

 

Τάξη στη λαϊκή αγορά με τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας τους, έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Η κανονιστική διάταξη, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής διά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κ. Ψύχου (το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018), ουσιαστικά τοποθετεί την καθημερινή λαϊκή αγορά στο πλαίσιο της νομιμότητας, με βάση τον νέο νόμο, που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε. Η σχετική εισήγηση νομιμοποιεί τη λειτουργία με συγκεκριμένες διατάξεις και επιλύει προβλήματα που υπήρχαν. Επίσης, θέτει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους λειτουργίας και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει.
Αυτή, μάλιστα, η διαδικασία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι συμπλήρωμα της μελέτης που το Σώμα ψήφισε και ενέκρινε, για τη νέα μορφή της αγοράς.
Μια πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» και αφορά στην επικείμενη αλλαγή στη μορφή και τη λειτουργία της λαϊκής, με επέκταση πεζοδρομίου, ομοιομορφία των πάγκων, στεγασμένους πάγκους, συγκεκριμένο τρόπο κίνησης και προφύλαξης των πεζών κ.α. Αυτή η αλλαγή θα γίνει μόλις εγκριθεί η μελέτη και αρχίσει η διαδικασία πραγματοποίησης των έργων.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθημερινή λαϊκή αγορά καθορίζει τον αριθμό των θέσεων, τον τρόπο κατανομής, το ωράριο λειτουργίας, την οριοθέτηση του χώρου, τους φορείς ελέγχου, θέματα τοποθέτησης προϊόντων και πινακίδων, την καταβολή τελών κ.α.

 

Από το γραφείο Τύπου