Δήμος Τρικκαίων

Και πλατεία στην περιοχή ΔΕΗ ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων

17 Μαΐου 2021

Σε μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά για μια νέα, σύγχρονη πλατεία, προς όφελος των κατοίκων, «πνεύμονας» για όλη την περιοχή της ΔΕΗ. Πίσω από τα δικαστήρια, σε μια έκταση 3.000 τ.μ. που ανήκουν στον Δήμο (από τα 9.835 τ.μ. όλης της περιοχής) η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων συντάσσει μελέτη για ανάπλαση. Στόχος, να ενταχθεί η πλατεία στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο γενικότερου σχεδίου για την «Αστική Αναζωογόνηση».
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, διαμόρφωση της παιδικής χαράς, υπαίθρια καθιστικά, δενδροφύτευση και χώρο πρασίνου για όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Ετσι, η πλατεία – το τμήμα της που ανήκει στον Δήμο – αξιοποιείται και δίνει ώθηση στη συγκεκριμένη γειτονιά, που ταυτοχρόνως βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο «μακριά» από το κέντρο των Τρικάλων.
Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων ήδη υλοποιεί το πρώτο βήμα για την ανάπλαση της περιοχής, με την ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου στάθμευσης, ακριβώς πίσω από το Ε΄ ΚΑΠΗ. Με  τον τρόπο αυτόν αξιοποιούνται οι ελεύθεροι χώροι και για στάθμευση, ώστε να μειωθεί ο φόρτος οχημάτων στο κέντρο, αλλά και – κυρίως, για τους κατοίκους και τα παιδιά.

Από το γραφείο Τύπου