Δήμος Τρικκαίων

Και σε Κινέζους επενδυτές παρουσιάστηκε ο Δήμος Τρικκαίων

17 Αυγούστου 2021

 

Σε επενδυτές από τη μακρινή Κίνα παρουσιάστηκε ο Δήμος Τρικκαίων και δράσεις του. Μέσω της έκδοσης  “Strategies for New Greece” (Στρατηγικές για τη Νέα Ελλάδα) από την Greece Investor Group, παρουσιάστηκε και στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα ο Δήμος Τρικκαίων.
Κυρίως, η μίνι συνέντευξη και η παρουσίαση του Δήμου, εστίασαν σε ζητήματα τεχνολογίας και δράσεων περί την «ευφυή πόλη».
Αναδείχτηκε, επί της ουσίας, η πρωτοποριακή δράση του Δήμου σε θέματα κινητικότητας, αλλά και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ρωτήθηκε επίσης, για τις δράσεις του Δήμου την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για τον τρόπο συνεργασίας με επενδυτές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η σημαντικότατη αυτή αναφορά – παρουσίαση του Δήμου Τρικκαίων σε επενδυτές από την Κίνα εντασσόταν σε ένα ευρύ πεδίο οικονομικών στοιχείων, από τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνα, μέχρι το «Ελλάδα 2.0», ειδικές αναφορές σε συγκεκριμένα θέματα (μεταφορές, ενέργεια κ.α.), ζητήματα έναρξης επιχειρήσεων και επενδυτικών ευκαιριών. Τα θέματα αυτά παρουσίασαν στο κινέζικο επενδυτικό κοινό, Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων.
Το αφιέρωμα σε 120 σελίδες για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το σύγχρονο περιβάλλον διοίκησης και αυτοδιοίκησης και η ειδικότερη αναφορά στον Δήμο Τρικκαίων παρουσιάζεται δίγλωσσο: στα αγγλικά στον σύνδεσμο ΕΔΩ και στα κινέζικα στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Από το γραφείο Τύπου