Δήμος Τρικκαίων

Κάπνισμα: Εστειλε αλλά και ζητά στοιχεία ο Δήμος Τρικκαίων

23 Απριλίου 2018
 Πόσοι ελέγχθηκαν στα Τρίκαλα, αλλά και τι γίνεται στις άλλες πόλεις

Επιμένει στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου ο Δήμος Τρικκαίων. Η ενημέρωση και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχει οδηγήσει σε πλήρη αποδοχή του μέτρου στα Τρίκαλα. Το επόμενο βήμα του Δήμου, ήταν η ενίσχυση της ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ετσι, βάσει του νόμου, απεστάλη στο Υπουργείο Υγείας, το αποτέλεσμα των ελέγχων που τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν. Σύμφωνα με τον νόμο, αυτή η ενημέρωση γίνεται με τη μηνιαία αποστολή των στοιχείων στην αρμόδια Δ/νση Δημόσιας Υγείας, με τον Δήμο Τρικκαίων να αποστέλλει στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία που απέστειλε ο Δήμος Τρικκαίων, αφορούσαν σε 456 ελέγχους π[ου πραγματοποιήθηκαν από 5/12/2017 μέχρι 14/4/2018 και από τους οποίους προέκυψε η επιβολή 20 προστίμων. Οι έλεγχοι φορούσαν σε όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλο το εύρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δήμος Τρικκαίων ζήτησε από την ίδια διεύθυνση του Υπουργείου, την ενημέρωσή του για το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν στοιχεία ελέγχων από Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας για το έτος 2017 και μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2018. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι για την τήρηση του νόμου δεν έχει ευθύνη μόνο ο ΟΤΑ της κάθε περιοχής, αλλά και σειρά άλλων αρμόδιων υπηρεσιών. Στόχος του Δήμου Τρικκαίων είναι η ενεργοποίηση όλων, ώστε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου να είναι αποτέλεσμα μιας γενικευμένης προσπάθειας.

 

Από το γραφείο Τύπου