Δήμος Τρικκαίων

Καταφύγιο αδέσποτων από τον Δήμο Τρικκαίων

10 Μαρτίου 2021

Μια νέα προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να επιλύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αποτελεί η κατασκευή καταφύγιου. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» δυναμικότητας 20 σκύλων και το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 402.600€, από το πρόγραμμα και πόρους του Δήμου.
Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί σε έκταση 5 στρεμμάτων σε περιοχή προς τον οικισμό της Σωτήρας και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων για το προσωπικό, εξεταστήριο ζώων, ακτινολογικό με δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών ζώων, αποθήκη τροφίμων, κουζίνα, χώρους W.C., λεβητοστάσιο και δύο ανεξάρτητα κτήρια για τα αδέσποτα ζώα. Αυτά τα κτήρια θα διαμορφωθούν με κατάλληλους ατομικούς χώρους για τα αδέσποτα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ο Δήμος Τρικκαίων μεριμνά συνεχώς για τα αδέσποτα ζώα. Συνεχίζει την προσπάθεια να μειωθεί αισθητά το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις (για φύλαξη, στειρώσεις και άλλη βοήθεια), με ιδιώτες κτηνιάτρους, με ταΐστρες, με την εκ νέου λειτουργία του Κτηνιατρείου σε συνεργασία με την ΠΕ Τρικάλων, με ιδιώτη ιδιοκτήτη καταφυγίου, με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ταυτοχρόνως, σχεδιάζεται και το «πάρκο σκύλων» στα ριζά του λόφου του προφήτη Ηλία, προκειμένου να υπάρχει και χώρος άσκησης των τετράποδων φίλων.
Κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Τρικκαίων παραμένει η συνεργασία, για να ξεπεραστούν σταδιακά τα προβλήματα, να μειωθούν οι ελλείψεις και να δημιουργηθούν νέα, θετικότερα δεδομένα για τα ζώα συντροφιάς στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου