Δήμος Τρικκαίων

Καθαρή πόλη - ασφαλείς οδηγοί από παράνομες πινακίδες

5 Φεβρουαρίου 2016
Μέγιστη προσπάθεια ευπρεπισμού και έμφασης στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Τρικκαίων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέγιστη προσπάθεια ευπρεπισμού και έμφασης στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Τρικκαίων. Με έγγραφό του σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, η Δημοτική Αστυνομία προειδοποιεί για την αποξήλωση συγκεκριμένων διαφημιστικών πλαισίων, πινακίδων και αφισών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα στα Τρίκαλα και στα χωριά. Η προσπάθεια αυτή είναι το δεύτερο βήμα, μετά την αποξήλωση των πινακίδων τύπου «pisa» σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και την τοποθέτηση πλαισίων για τα αγγελτήρια κηδειών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κινείται στο πλαίσιο του σχετικού νόμου και των όσων αυτός ορίζει για τις υποχρεώσεις διαφημιστών και διαφημιζόμενων. Κύριο μέλημα, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος . Χρυσόστομος Κυρίτσης, η ύπαρξη μιας πόλης ελεύθερης από διαφημιστικούς ρύπους, είτε αυτοί είναι αφίσες είτε πινακίδες είτε πλαίσια, που δημιουργούν εικόνα βρώμικης και μη ευπρεπούς εικόνας. Κυρίως, όμως, η συμβολή στη μείωση των κινδύνων για οδηγούς και πεζούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, η Δημοτική Αστυνομία «διαπίστωσε ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας στον τομέα αυτό συνεχώς διογκώνεται, συντελώντας όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στην υπονόμευση της οδικής ασφάλειας».

Επομένως, «έχει τεθεί ως προτεραιότητα η λήψη κάθε προβλεπόμενου μέτρου για την άμεση αποξήλωση κάθε διαφημιστικής κατασκευής που (…)  εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια καθώς και η απαρέγκλιτη επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στα υπεύθυνα για την παράβαση πρόσωπα».

Μετά τις επιδόσεις επιστολών, ο Δήμος έχει δώσει ένα χρονικό περιθώριο 10 ημερών (μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου) στους επιχειρηματίες, ώστε να αποξηλώσουν τις παράνομα τοποθετημένες πινακίδες σε κοινόχρηστους ή δημοτικούς χώρους. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, ο Δήμος θα προβεί στην απομάκρυνσή τους και θα επιβάλλει τις από τον νόμο κυρώσεις.

Από το γραφείο Τύπου