Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»

24 Ιούλιος 2017
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΟΜΟΝΟΙΑ» πριν κλείσει μια χρονιά γεμάτη με δράσεις, εμπειρίες, επισκέψεις, δρώμενα και εκδηλώσεις, θα κάνει για φέτος το καλοκαίρι μια ακόμα εκπαιδευτική δράση, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. Continue Reading ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίζονται σε μικρές ηλικιακές ομάδες και επισκέπτονται το ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σκοπό να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με στόχο να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής: να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, να γνωρίσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο, να εξοικειωθούν με τα σήματα κυκλοφορίας, να μάθουν για την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο, αλλά και τι να προσέχουν ως πεζοί, ως επιβάτες. Τα παιδιά συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, μετακινούνται με παιδικά αυτοκίνητα μπαταρίας, με ποδήλατα…

Βάλε τη δική σου πινελιά για έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα: το παιδί ως πεζός, το παιδί ως ποδηλάτης, το παιδί ως επιβάτης, χρήση ζώνης, οικολογική συνείδηση.