Δήμος Τρικκαίων

Και δωρεάν εκμάθηση χορών στον Δήμο Τρικκαίων

3 Οκτωβρίου 2017
Από το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα

Ξεκινούν οι εγγραφές και τα μαθήματα όλων των τμημάτων (παιδικών εφηβικών, ενηλίκων) στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα, του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα λειτουργεί στο Πολυδύναμο Κέντρο  (Ε΄ ΚΑΠΗ)   έναντι της ΔΕΗ.

Τετάρτη 4 Oκτωβρίου , έναρξη  9 μ.μ.  ενήλικες.

Σάββατο 7  Οκτωβρίου ώρα έναρξης 4 μ.μ.  παιδικά.

Η φοίτηση στο ΔΧΣ είναι δωρεάν.

Συνεχίζονται οι εγγραφές 

Πληροφορίες – Εγγραφές:

πληροφορίες – Εγγραφές:     τηλ.  6980271715 ,  6983976897

Υπεύθυνος ΔΧΣ : Νικόλαος Σούλιος

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες παιδιά, εφήβους, ενήλικες και λειτουργεί αντίστοιχα τμήματα  όπου διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί .  Στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του υπηρετεί με υπευθυνότητα τον αυθεντικό παραδοσιακό χορό διερευνώντας τις χρήσεις και τις λειτουργίες του, τη σχέση του με την κοινωνία και τους ανθρώπους που τον βίωναν.

Σκοποί του Δ.Χ.Σ. είναι :

  • Η έρευνα, καταγραφή και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών του Νομού Τρικάλων καθώς και των ηθών και εθίμων του τόπου μας.
  • Η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και η διάδοση της Τρικαλινής χορευτικής και μουσικής  παράδοσης, ιδιαίτερα δε στις νεότερες γενιές.
  • Η προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης των Τρικάλων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με εμφανίσεις και παραστάσεις σε πλήθος φολκλορικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα τμήματα του Δ.Χ.Σ έχουν μια συνεχή και αξιόλογη παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλείστες άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και το νομό των Τρικάλων. Έχουν λάβει δε μέρος σε  εκδηλώσεις  και συναντήσεις  ανά το πανελλήνιο και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στον εξωτερικό, Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, παρουσιάζοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας ενισχύοντας την συλλογική μνήμη με την ανάδειξη των παραδοσιακών χορών ως σύμβολο συλλογικότητας και επικοινωνίας.