Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Και οικονομική συνεργασία Δ. Τρικκαίων & Castrop - Rauxel

4 Απριλίου 2016
Νέα δεδομένα οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε τρικαλινούς και Γερμανούς, συζητήθηκαν το Σάββατο στα Τρίκαλα. Η αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο του Castrop – Rauxel προωθείται και σε επίπεδα ουσιαστικής συνεργασίας. Στόχος, να υπάρξει πραγματική αδελφοποίηση ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών, με τη βελτίωση και των οικονομικών σχέσεων. Continue Reading Και οικονομική συνεργασία Δ. Τρικκαίων & Castrop – Rauxel

Ετσι, ο Γερμανός βουλευτής του SPD κ. Frank Schwabe – τοπικός βουλευτής του γερμανικού Δήμου – συναντήθηκε και πάλι με τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Κύριο θέμα συζήτησης με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, η δυνατότητα ανάπτυξης ουσιαστικών εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο περιοχών. Παρών, εξάλλου, στη συζήτηση, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίης Γιαγιάκος, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος πιο συγκεκριμένα στοιχεία.
Η νέα επαφή του κ. Schwabe με τον Δήμο Τρικκαίων περιστράφηκε και σε θέματα προσφυγικού. Περιγράφηκε η κατάσταση στις δύο χώρες, ενώ επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για την τωρινή κατάσταση, καθώς η στάση του Δήμου Τρικκαίων να αποτελεί το παράδειγμα εφαρμογής καλών πρακτικών.
Οι δύο Δήμου, εξάλλου, έχουν συσφίγξει τις σχέσεις τους σε αρκετά επίπεδα, όπως πιστοποίησε η παρουσία του τρικαλινού γιατρού – διαμένοντος στο Castrop – Rauxel – κ. Κ. Μπούλμπου, κινητήριου μοχλού της αποστολής φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.
Επίσης, στη συνάντηση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και
Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης.

Από το γραφείο Τύπου

svab2