Δήμος Τρικκαίων

Και νέες επισκέψεις Σχολείων στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο

4 Μαρτίου 2016
Πόλος έλξης για τους μαθητές μας αποτελεί το Δημοτικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων. Η ιστορία του αθλητισμού στην πόλη είναι συγκεντρωμένη με παλιά και νέα εκθέμετα, σε κτήριο εύκολα προσβάσιμο στο κέντρο, με δωρεάν είσοδο, αναδεικνύοντας αθλητές, πρωταγωνιστές, γεγονότα, ιδίως στα νέα παιδιά.

Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 1-3-16 η Β’ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Σακκά αποτελούμενη από 12 παιδιά και συνοδούς τις δασκάλες κ. Ασπασία Κορομπίλη και Μούσιου Νικολέττα.
Την Παρασκευή 4-3-16 το Μουσείο επισκέφθηκαν η Ε’ τάξη του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων αποτελούμενη από 44 παιδιά τα οποία χωρίστηκαν σε δύο τμήματα, αγόρια και κορίτσια, για την καλύτερη ξενάγησή τους στο Μουσείο, συνοδευόμενα από τις δασκάλες κ. Μπατατόλη Ευαγγελία και Γκουζιώτη Νατάσσα.
Επίσης την ίδια ημέρα επίσκεψη πραγματοποίησε η Α’ Λυκείου με 20 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων συνοδευόμενα από τον καθηγητή κ. Άρη Μπαούση.
Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13. Εχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.
Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.
Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».
Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00
Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431079518 και 2431353524.