Δήμος Τρικκαίων

Και ο Δ. Τρικκαίων στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στα ατυχήματα

21 Σεπτεμβρίου 2016
«Ημέρα ενάντια στους θανάτους από τροχαία» η σημερινή και ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία. Η 21η Σεπτεμβρίου θεσπίστηκε ως ημέρα – σύμβολο, προκειμένου να ξεκινήσει μια προσπάθεια, να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η προσπάθεια αυτή συμβολικώς τοποθετείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, μία ημέρα πριν την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Τον όλο συντονισμό έχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τροχαίας (European Traffic Police Network (TISPOL) και το πρόγραμμα ονομάζεται  EDWARD, από τα αρχικά European Day Without a Road Death.
Στο πλαίσιο της Ημέρας προγραμματίστηκαν διάφορες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί και πάλι, καθώς ήδη από την Τρίτη υλοποιείται η εκξ νέου συνεργασία με το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρέχει οδηγίες, συμβουλές, προσομοιώσεις και επιδείξεις για θέματα οδικής ασφάλειας, σε 1000 μαθητές σχολείων του Δήμου Τρικκαίων. Κάθε πρωί, σε αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου και στο παρακείμενο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,  οι μαθητές παρακολουθούν ένα σεμινάριο και στη συνέχεια μαθαίνουν στην πράξη τα αποτελέσματα προσομοιώσεων από πρόσκρουση ή από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Ο Δήμος Τρικκαίων δίνει τεράστια σημασία στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων , αλλά και γενικότερα στην τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις του ΙΟΑΣ είναι ανοιχτές και για μη μαθητές, για όλους, όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά το πρόγραμμα και να μετάσχουν σε αυτό.

 

Από το γραφείο Τύπου