Δήμος Τρικκαίων

Και το Σαν Φρανσίσκο στα χνάρια των Τρικάλων

13 Μαρτίου 2017
Παγκόσμια ώθηση στην τεχνολογία έδωσε το "τρικαλινό" Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CityMobil2 που υποποιήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων το 2015, ήταν η αφορμή για να αρχίσει μια σειρά εφαρμογών παρόμοιων λεωφορείων και σε άλελς πόλεις. Σειρά έχει το Σαν Φρανσίσκο, όπου προς το παρόν έκαναν δοκιμές σε πάρκινγκ, για να ακολουθήσει μετά από έναν χρόνο η κίνηση σε κανονική ροή κυκλοφορίας, όπως ήδη έχει γίνει στα Τρίκαλα. Αντιγράφουμε από το ant1news.gr

Δύο αυτόνομα λεωφορεία έκαναν την Δευτέρα την εμφάνισή τους σε παρκινγκ στην παραλία του Σαν Φρανσίσκο, στα πλαίσια των δοκιμών τους πριν παραδοθούν στο κοινό.

Τα αξίας 250.000 δολαρίων λεωφορεία κινούνται χωρίς οδηγό και δεν διαθέτουν τιμόνι, ούτε χρειάζονται ανθρώπινη παρέμβαση κατά την κίνησή τους στο δρόμο.

Το πολιτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί στην Καλιφόρνια, για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ενώ κι άλλες πολιτείες «ζυγίζουν» τα θετικά και τα αρνητικά» της χρήσης της τεχνολογίας που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον των συγκοινωνιών, με τους κινδύνους που μπορεί να ενέχονται στην αυτόνομη κίνηση οχημάτων.

Τα περισσότερα οχήματα χωρίς οδηγό δοκιμάζονται με ανθρώπους στη θέση του οδηγού, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο του οχήματος αν χρειαστεί.

Το πρότζεκτ του αυτόνομου λεωφορείου της Καλιφόρνια, είναι περίπλοκο ως προς την παραγωγή του, αφού σε αυτήν εμπλέκονται ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, με την πρόθεση να μονιμοποιηθεί.

Ο σχετικός νόμος που επιτρέπει την κίνηση οχημάτων χωρίς οδηγό, τιμόνι και πετάλια στους δημόσιους δρόμους, αλλά με χαμηλή ταχύτητα έχει ψηφιστεί από τον περασμένο χρόνο.

Τα δύο οχήματα 12 θέσεων το καθένα, γαλλικής κατασκευής, θα δοκιμαστούν για ακόμα κάποιους μήνες στην Καλιφόρνια, προτού πάρουν την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2018.

πηγή ant1news.gr