Δήμος Τρικκαίων

Και στη Γερμανία οι καλές τρικαλινές πρακτικές

14 Νοεμβρίου 2017
Εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων στην Ελληνογερμανική Συνέλευση παρουσίασαν δράσεις και προοπτικές

Τρικαλινή πρωτοτυπία σε γερμανικό περιβάλλον και διάθεση συνεργασίας. Στο δίπτυχο αυτό κινήθηκε η παρουσία του Δήμου Τρικκαίων στην Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Siudelfiungen (στο κρατίδιο Βάδης – Βυτεμβέργης) το διάστημα 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017. Και το δίπτυχο αυτό είχε την έννοια της συμμετοχής και παρουσίας του Δήμου σε μια διοργάνωση που συγκέντρωσε 181 παριστάμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Γερμανία.
O Δήμος Τρικκαίων, προσκεκλημένος και με τη συνδρομή του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ και της γερμανικής κυβέρνησης, εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ακη Αναστασίου, ενώ μετείχε και ο συντονιστής του τμήματος Παιδείας της Ομάδας Εθελοντών κ. Βασίλης Αδάμος.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου αναφέρθηκαν σε θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών και στις Καλές Πρακτικές σε επίπεδο συμμετοχικής δράσης των πολιτών.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Λάππας, έγινε παρουσίαση των δράσεων του Δήμου με τις προσπάθειες για συνεργασία όλων, όπως εκφράζονται με: την Επιτροπή Διαβούλευσης, το e-politis, το 20000, το open mall (που ήδη ετοιμάζεται, στο πλαίσιο του Smart Trikala), τις επαφές και συνεργασίες συλλόγων με τον Δήμο, την πιλοτική εφαρμογή του 5G κ.α.
Σε επίπεδο δράσεων για την ίδια την κοινωνία των Πολιτών, ο κ. Αδάμος παρουσίασε τα όσα έχουν γίνει για το προσφυγικό ζήτημα και το πλήθος των δράσεων που ανέπτυξε ο Δήμος μαζί με την ίδια την κοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς τις δράσεις με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Επίσης, ο κ. Αναστασίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πρωτότυπες και πρωτοποριακές δράσεις σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων. Σε επίπεδο επαφών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα τουρισμού, καθώς και διαχείρισης ιαματικών πόρων, με αφορμή την επικείμενη αξιοποίηση του Ιαματικού πόρου Ριζώματος.

Από το γραφείο Τύπου