Δήμος Τρικκαίων

ΚΕ.ΣΥ.Π Τρικάλων: Καινοτόμες δράσεις για Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό

6 Μαρτίου 2017
Την Tρίτη 28-02-2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Μουσικές σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και προοπτικές απασχόλησης. Τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων»

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά οι μαθητές λυκείου του Μουσικού Σχολείου καθώς και μαθητές άλλων λυκείων του Νομού Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους,  και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να γίνονται περισσότερο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για επαγγελματικές διεξόδους. Χαιρετισμό απηύθυνε πριν την έναρξη η Δ/τρια του Μουσικού Σχολείου κ. Β. Λύτρα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο από τον κ. Γ. Κοκκώνη, επίκουρο  καθηγητή στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, για την εκπαίδευση-προοπτικές απασχόλησης του αντίστοιχου τμήματος, από την κ. Ι. Ετμεκτσόγλου επ. καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και από τον κ. Κ. Χάρδα, επ. καθηγητή Συστηματικής Μουσικολογίας, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, στο Α.Π.Θ, ο οποίος παρουσίασε ερωτήσεις από το ειδικό μάθημα των Πανελλαδικών: «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν ενεργό συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που τους απασχολούν.

Δράσεις σαν και αυτή που έλαβε χώρα στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων προάγουν την επιστήμη της Μουσικής και δίνουν στα παιδιά, διέξοδο και κίνητρο για να ασχοληθούν μετά την φοίτηση τους σε τμήματα σχετικά με τη Μουσική και σύμφωνα με τους ομιλητές: «ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους αποκατάσταση, θα έχουν την ευκαιρία στη διάρκεια των σπουδών τους να απολαύσουν μια μουσική πανδαισία»

 

Από το ΚΕ.ΣΥ.Π Τρικάλων

Ε. Ιακωβάκη