Δήμος Τρικκαίων

Και τυπικά τέλος σε πιάτσα ταξί - Προαναγγελία αλλαγών στην πόλη

26 Αυγούστου 2016
Την ομόφωνη θέληση, να μην παραμείνει ούτε τυπικώς η παμπάλαια πιάτσα ταξί επί της οδού Κανούτα, εξέφρασαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Αυγούστου 2016 τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Στη συζήτηση του θέματος για την οριστική κατάργηση τα πιάτσας, η θέληση αυτή κυριάρχησε με τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι αποφάσεις για τέτοια ζητήματα, πρέπει να ανανεώνονται, καθώς οι πόλεις αλλάζουν. Για παράδειγμα, τόνισε, σε περίπτωση πεζοδρόμησης δρόμων πέριξ του Ληθαίου ποταμού, θα χρειαστεί και η αλλαγή δεδομένων στην κίνηση οχημάτων. Επομένως, θα γίνουν παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν νέες καταστάσεις, όπως η τοποθέτηση των σημείων στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων στην οδό Κανούτα, δίπλα από την κεντρική γέφυρα, που προέκυψε από την ανάγκη της αύξησης αυτών των οχημάτων.
Επίσης, για το ίδιο θέμα, αυτό των ταξί, τονίστηκε και η ανάγκη νέας χωροθέτησής  τους στην πόλη, με παρατηρήσεις που εξέφρασαν και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Κάποιοι εκ των οποίων δεν ψήφισαν τελικά την εισήγηση, δηλώνοντας διαφορετικές απόψεις από αυτές της δημοτικής αρχής για τις κινήσεις της, συμφωνώντας όμως στην κατάργηση της συγκεκριμένης πιάτσας.
Πλέον, πάντως, και τυπικώς η συγκεκριμένη πιάτσα ταξί που υπήρχε μόνο ως τυπική απόφαση, καθώς είχε προ πολλών ετών μεταφερθεί, καταργήθηκε οριστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου