Δήμος Τρικκαίων

Κι άλλοι αλλοδαποί εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα

22 Μαρτίου 2017
Για την πόλη των Τρικάλων και τη γενική εικόνα του Δήμου Τρικκαίων, έμαθαν σήμερα τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, 15 Τούρκοι εκπαιδευτικοί.

Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τον διευθυντή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Μαγειρία. Οι εκπαιδευτικοί από το Anamur (από το αρχαιοελληνικό Ανεμούριο, ιστορική πόλη της περιοχής ανάμεσα σε Λυκία και Κιλικία) βρίσκονται στα Τρίκαλα συμμετέχοντες σε πρόγραμμα του Erasmus. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύονται από το ΑΚΕΘ για την εκπόνηση ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών σχεδίων μάθησης.
Η κ. Δήμα, μιλώντας για την ιστορία της πόλης, αναφέρθηκε στ ζητήματα της τεχνολογικής πρωτοπορίας, των σύγχρονων δεδομένων για τον Δήμο, την αγροτική οικονομία, την εμπορική δραστηριότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί για τον πληθυσμό και για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τρικαλινοί.
Η κ. Δήμα, επίσης, αναφέρθηκε και στον Μύλο των Ξωτικών και τη διερεύνηση συνεργασιών με τουριστικά πρακτορεία από τη γειτονική χώρα.
Οι επισκέπτες θα βρίσκονται για μια εβδομάδα στην πόλη, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν μετάσχει πέρυσι σε άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επίσης στα Τρίκαλα.

Από το γραφείο Τύπου