Δήμος Τρικκαίων

Κι άλλος αθλητικός χώρος βελτιώνεται στα Τρίκαλα

27 Σεπτεμβρίου 2016
Ακόμη ένα αθλητικό έργο υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Ο «Ηλεκτροφωτισμός και η εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Τρικάλων» βελτιώνει μετά από χρόνια τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κυρίως, βελτιώνει τις δυνατότητες ομάδων, αλλά και δημιουργεί χώρους για άθληση.

Σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση με την εταιρεία ΒΙΟΣ Ο.Ε (Δ. ΚΑΦΕΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.), ΜΕ 23.024,98 ευρώ, ποσό που θα δοθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (αρχικός προϋπολογισμός 46.172,36 ευρώ). Ο Δήμος Τρικκαίων, εξάλλου, αξιοποιεί τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ΠΔΕ, έχοντας ήδη καταθέσει μελέτη για ακόμη ένα σημαντικό έργο, την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.
Ταυτοχρόνως, η ολοκλήρωση του χλοοτάπητα στα γήπεδα Πύργου και Κρηνίτσας, η δημοπράτηση έργων στο Κλειστό Γυμναστήριο μπάρας ύψους 70.000 ευρώ, τα έργα ανακατασκευής στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου, οι εργασίες σε πλήθος γηπέδων στα χωριά, καταδεικνύουν τη σημασία για τον αθλητισμό στον Δήμο Τρικκαίων.
boith

Το έργο
Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και σε εργασίες εγκατάστασης φυσικού χλοοτάπητα. Οι πρώτες αφορούν σε τοποθέτηση προβολέων στους υπάρχοντες πυλώνες, με συνολική ισχύς φωτισμού για κάθε πυλώνα τα 1600 Watt. Οπου χρειαστεί, θα γίνει αντικατάσταση καλωδιώσεων και άλλων απαραίτητων υλικών, ενώ όπου χρειαστεί, θα διανοιγούν και χαντάκια για τοποθέτηση καλωδίων.
Ως προς τον χλοοτάπητα, μετά την εκσκαφή σε βάθος 5 εκατοστών, θα τοποθετηθεί κηπευτικό χώμα και θα γίνει ανάλυση εδάφους, ώστε να καθορισθούν τα κατάλληλα βελτιωτικά εδάφους. Μετά τη διαμόρφωση του υποστρώματος και το φρεζάρισμα, θα απομακρυνθεί το περιττό χώμα και θα εγκατασταθεί ο φυσικός χλοοτάπητας. Ολες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τις οδηγίες και την παρακολούθηση των υπηρεσιών.

 

Από το γραφείο Τύπου