Δήμος Τρικκαίων

Κι άλλος χώρος άθλησης σε σχολείο στα Τρίκαλα

27 Ιουνίου 2018
Τρία γήπεδα και νέα αυλή στο συγκρότημα 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου από το πρόγραμμα ΕΜΑΥΤΙΩΝ

Ακόμη έναν χώρο άθλησης για τη νεολαία προετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Με 50.000€  από το πρόγραμμα ΕΜΑΥΤΙΩΝ ο Δήμος κατασκευάζει 3 γήπεδα και επιστρώνει την αυλή του σχολικού συγκροτήματος των 1ου Γυμνασίου – Λυκείου. Μόλις δύο μήνες μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της σχετικής μελέτης που υποβλήθηκε στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα αυτό. Την ανακοίνωση έκαναν την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γγ του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο  γγ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης για 41 συνολικότερα σχολεία στη χώρα. Ο Δήμος Τρικκαίων διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή του στο εν λόγω πρόγραμμα (ο πλήρης τίτλος είναι ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΜΑΥΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ»). Προηγουμένως, σχεδίασε τη νέα όψη στο σχολικό συγκρότημα με γνώμονα την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, προς όφελος μαθητών και δεκάδων πολιτών που, το απόγευμα κυρίως, χρησιμοποιούν τον χώρο για αναψυχή ή/και αθλητικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2017 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συναντηθεί με τα μέλη του 15μελούς του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων, οι οποίοι του είχαν θέσει το ζήτημα της αυλής. Ο Δήμος Τρικκαίων, επιδιώκοντας να αυξήσει τους χώρους άθλησης, προχωρά στη δημιουργία χώρων για όλους.
Ετσι, θα κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό: ένα γήπεδο χειροσφαίρισης (handball), ένα καλαθοσφαίρισης (basket ball) και ένα πετοσφαίρισης (volley ball). Η σχετική μελέτη για τα τρία γήπεδα αναφέρει ότι η κατασκευή ων γηπέδων θα γίνει σε νέα υπόβαση από ασφαλτικό τάπητα και θα ολοκληρωθούν με την επίστρωση χυτού συνθετικού τάπητα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών διαγραμμίσεων. Η τελική επιφάνεια θα κατασκευαστεί έντεχνα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις εφαρμογής αθλητικών δαπέδων.
Από το γραφείο Τύπου