Δήμος Τρικκαίων

ΚΗΦΗ Δ. Τρικκαίων: Ενημέρωση για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

3 Απριλίου 2019

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε το ΚΗΦΗ Τρικάλων, ως δομή που ενισχύει την ενημέρωση των μελών του. Κατόπιν αιτήματος, Ο διοικητής του τμήματος Ασφάλειας, αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Δημήτρης Μήτραινας ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε δύο αστυνομικούς. Οι οποίοι, υπηρετούντες στο Τμήμα Ασφαλείας της ΑΔ Τρικάλων μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημέρωσαν τα μέλη του, για τις γνωστές τηλεφωνικές απάτες. Οι ωφελούμενοι άκουσαν από τους αστυνομικούς κ.κ. Ευφροσύνη Μεγαρχιώτη και Ευάγγελο Καταραχιά τα όσα σχετίζονται με τις προσπάθειες των απατεώνων να ξεγελάσουν τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα επεκτάθηκαν και σε γενικότερες προσπάθειες εξαπάτησης, εκτός των τηλεφωνικών, προκειμένου οι ωφελούμενοι να μπορούν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Η διοίκηση του ΚΗΦΗ και οι ωφελούμενοι ευχαριστούν θερμά τους αστυνομικούς για την όλη τους συνεισφορά στην ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα.
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ανήκει στο άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Ε.Π. «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Από το γραφείο Τύπου