Δήμος Τρικκαίων

Κιτ ρομποτικής και ενίσχυση συνεργασίας WRO Hellas – Δ. Τρικκαίων για Δημοτικά Σχολεία

17 Ιανουαρίου 2024

Αναγνώριση συμμετοχής και προσπάθειας, αλλά και κίνητρο για πρόσθετη δραστηριότητα σε σχέση με τη ρομποτική, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς την προσφορά από τη WRO Hellas, κιτ ρομποτικής σε 4 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Επρόκειτο για μια προσφορά του οργανισμού WRO Hellas, που με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων κάθε χρόνο υλοποιεί στα Τρίκαλα τους περιφερειακούς αγώνες ρομποτικής. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του οργανισμού για τα Τρίκαλα, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και ειδικά τα σχολεία που έλαβαν τα κιτ με βάση τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους σε αυτόν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, που επίσης έκανε λόγο για τη συμμετοχή και τη διάρκεια που έχουν με την ενασχόληση με τη ρομποτική σχολεία των Τρικάλων.
Τα κιτ παρέλαβαν οι διευθυντές/τριες των σχολείων, 28ο Δημοτικό Αχ. Κουτελίδας, 5ο Δημοτικό Σερ. Ψαρράς, 12ο Δημοτικό Ζωή Μπούσια και Εκπαιδευτήρια Σακκά Δημ. Σακκάς.
Ο περιφερειακός διαγωνισμός ρομποτικής της WRO Hellas για τη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Από το γραφείο Τύπου