Δήμος Τρικκαίων

ΚΚΠΤ: Σεμινάρια για συμβίωση στην οικογένεια της κρίσης

23 Σεπτεμβρίου 2016
Το Κέντρο Πρόληψης Ν.Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) στο πλαίσιο των δράσεών του για στήριξη της οικογένειας και μάλιστα σε νέες και δύσκολες καταστάσεις σχεδιάζει την υλοποίηση δύο ομάδων με τίτλο «ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ», οι οποίες θα απευθύνονται τόσο στους γονείς όσο και στους νέους.

Στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης η δυσχερής οικονομική κατάσταση αναγκάζει ολοένα περισσότερους νέους – όχι μόνο εκείνους που σπούδαζαν – να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια εργασίας και αυτόνομης διαβίωσης.

Η επιστροφή των νέων και η εκ νέου διαμονή τους με τους γονείς δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ακόμη και για τις πιο αγαπημένες οικογένειες μπορεί αναπόφευκτα να δημιουργηθούν συγκρούσεις.

Πως μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτό το ενδεχόμενο;

Η οικογένεια χρειάζεται ευελιξία για να εξελιχθεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας και οι σχέσεις χρειάζεται να τεθούν σε νέα βάση.

Η διεργασία των ομάδων στοχεύει στη λειτουργική συμβίωση, μέσα από τον σεβασμό, την επικοινωνία, την συνεργασία και τον επαναπροσδιορισμό των οικογενειακών σχέσεων στην ενήλικη πια μορφή τους.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν για του γονείς 4 δίωρες/εβδομαδιαίες συναντήσεις και για τους νέους 5 δίωρες/εβδομαδιαίες.

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : στη Δ/νση Βίκτωρος Ουγκώ 2-Πλατεία Χατζηπέτρου ή στο τηλέφωνο :2431 0 75555