Δήμος Τρικκαίων

 «Κόκκινη κάρτα» στη φτώχεια από τα Τρίκαλα

18 Οκτωβρίου 2017
- «Αγώνας αγάπης» ΑΟ Τρίκαλα – Εθνικής Ενόπλων - Κάλεσμα σε φιλάθλους και μη για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων - Κατερίνα Θάνου: Βρίσκομαι στα Τρίκαλα του αθλητισμού και του ποδηλάτου

Αυτό επεσήμαναν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, από το Μουσείο Τσιτσάνη, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων.

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μ. και στα 60 μ. (κλειστός στίβος) κ. Κατερίνα Θάνου, επισμηναγός και υπεύθυνη του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τόνισε τη συμμετοχή της Εθνικής Ενόπλων, η οποία «στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες» και για τον λόγο αυτό βρίσκεται και στα Τρίκαλα. Σημείωσε τη σχέση Τρικάλων – αθλητισμού, όχι μόνο με την καθημερινή άθληση μέσω ποδηλάτου, αλλά και γενικότερα (η ίδια άλλωστε έχει αγωνιστεί στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων). Κλείνοντας, ζήτησε τη στήριξη των τρικαλινών: «όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, ευρισκόμενοι στο γήπεδο», σημείωσε, «για έναν όμορφο αγώνα».
Παρόμοια και η παρέμβαση της αντιδημαρχίνας Δήμου Τρικκαίων κ. Ντίνας Δήμα: «στην πόλη του αθλητισμού, είναι σημαντική η παρουσία όλων στον αγώνα. Τα Τρίκαλα καλωσορίζουν τους αθλητές και στηρίζουν την προσπάθεια για ενίσχυση των συνανθρώπων μας, μέσω της στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Ο εκπρόσωπος της ΣΜΥ, ταγματάρχης κ. Παναγιώτης Παναγιώτου, υπενθύμισε την παρουσία της Σχολής σε αθλητικά και άλλα κοινωνικά γεγονότα, στηρίζοντας την ελληνική και ειδικά την τρικαλινή κοινωνία.
Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός της ιστορικής ομάδας του ΑΟΤΥ, κ. Ζήσης Κατσαντώνης, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του σκοπού για τον οποίον διοργανώνεται ο αγώνας. Υπενθύμισε ότι ο ΑΟΤ πάντα βρίσκεται δίπλα στον Δήμο Τρικκαίων σε παρόμοιες ενέργειες καικάλεσε επίσης τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να παραστούν στο γήπεδο.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, δημοτικός σύμβουλος κ. Ακης Αναστασίου, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Και τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις προσπάθειές του για προώθηση του αθλητικού τουρισμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων στο πλαίσιο της τεχνολογικής καινοτομίας.
Τους καλεσμένους υποδέχθηκε η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ενώ έγινε και μικρής διάρκειας ξενάγηση. Παρέστη επίσης και ο υπολοχαγός κ. Κώστας Παπασταμάτης, προϊστάμενος του Γραφείου Αθλητισμού του ΥΕΘΑ
Στον αγώνα της Πέμπτης δεν θα υπάρχει εισιτήριο. Οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές μπορούν να προσφέρουν ξηρές και μακράς διάρκειας τροφές, είδη παντοπωλείου και πρώτης ανάγκης, που θα διοχετευθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Από το γραφείο Τύπου