Δήμος Τρικκαίων

Κόμβος Gisemi* στα Τρίκαλα και διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών με τη Vodafone

9 Απριλίου 2019
Ιδρύεται κόμβος καινοτομίας από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala - Πρωτοπόρα συνάντηση νέων επιχειρηματιών για φρέσκες λύσεις με τη στήριξη της Vodafone

Δυναμικά με διαγωνισμό για την καινοτομία και νέες ιδέες συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων. Προαναγγέλλοντας και προετοιμάζοντας την έναρξη λειτουργίας του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB, διοργανώνεται Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, με την ονομασία «Trikala Innovation Challenge enabled by Vodafone business» στον χώρο, όπου στεγαζόταν η ΔΕΚΑ Τρικάλων.

Στόχος, η ανεύρεση των καλύτερων νέων ιδεών και λύσεων στις κατηγορίες:

  1. Smart Cities
  2. Internet of Things
  3. Smart Agriculture

και η ανάδειξη τριών (3) νικητών, ένας σε κάθε κατηγορία.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον κόμβο GiSeMi HUB και τη Vodafone, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών υποστηρίζει με τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες της τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται.

Στόχος της, όπως αναφέρεται σχετικά, να προάγει «μια καλύτερη ζωή σήμερα και στο μέλλον, λειτουργώντας ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη και ενδυναμώνοντας πολίτες, επιχειρήσεις και την κοινωνία».

O Δήμος Τρικκαίων & η e-Trikala A.E. με τον κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB που πρόσφατα ίδρυσαν, διοργανώνουν για πρώτη φορά έναν τέτοιο διαγωνισμό στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ενεργή υποστήριξη νέων και καινοτόμων ιδεών που μπορούν να βοηθήσουν στην επιχειρηματικότητα και τον εκσυγχρονισμό των πόλεων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από τα μέλη της επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Τrikala Α.Ε., την Vodafone Business Director, τον Vodafone Innovus CEO και άλλους. Η παρουσίαση θα πρέπει να έχει διάρκεια 3 λεπτών και να περιλαμβάνει οπωσδήποτε α) την λύση, β) το κοινό στόχος, γ) το κόστος και δ) το εμπορικό μοντέλο. Από την διαδικασία αξιολόγησης θα αναδειχθούν οι νικητές κάθε κατηγορίας.

 * Γκισέμι (το): Τραγί ή κριάρι μεγαλόσωμο, οδηγός του κοπαδιού που φέρει το μεγαλύτερο κουδούνι.

Πληροφορίες και συμπλήρωση της φόρμας αίτησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gisemi.gr/trikala-innovation-challenge-2019/

Από το γραφείο Τύπου