Δήμος Τρικκαίων

Κόμβος μαθητικών εκδρομών τα Τρίκαλα

1 Απριλίου 2019

Πόλος έλξης και κόμβος για χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα έχουν γίνει τα Τρίκαλα. Ο δήμος Τρικκαίων ενισχύει και ενθαρρύνει την επίσκεψη στην πόλη, καθώς οι δράσεις του αποτελούν έναν βασικό σταθμό για κάθε εκπαιδευτική εκδρομή. Το τριήμερο 28/3 – 31/3 2019, δεκάδες σχολεία βρέθηκαν στα Τρίκαλα, ως τόπο εκδρομής. Τον Δήμο Τρικκαίων επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Τήνου, το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο Βόνιτσας, το 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λαγκαδά, ενώ τη Δευτέρα 1 Απριλίου βρέθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων και η β λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν πτυχές των δράσεων του Δήμου, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και από τον πρόεδρο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα. Οι δυο τους, αναφέρθηκαν σε παραδείγματα για το τι σημαίνει «έξυπνη πόλη», έδωσαν στοιχεία για τις συγκεκριμένες δράσεις (κάπνισμα, καινοτομία, ποδήλατα, τεχνολογία) και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που αφορούσαν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον Δήμο με βάση αυτές τις δράσεις. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση του Δήμου σε επίπεδα ιστορικό, γεωγραφικό, τεχνολογικό, αλλά και δράσεων του Smart Trikala στο Control Room, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με βάση προηγούμενη ενημέρωση για όλο το πλέγμα των καινοτομιών.

Ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχεται, όμως, με χαρά, ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, που αναλόγως του προγράμματος, επισκέπτονται και το Μουσείο Τσιτσάνη (Μουσικό Σχολείο Βέροιας, σχολεία Δήμου Ηρακλείου κ.α.), αλλά και τον Μύλο Ματσόπουλου.
Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες, μεταφέροντας καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε εφαρμόζονται σε πιλοτικό ή ολοκληρωμένο επίπεδα (smart farming, φωτισμός, στάθμευση, «20000» σύστημα αιτημάτων, σχέδιο «Ασκληπιός» κ.α.).
Το επόμενο διάστημα και μέχρι να διακοπούν τα μαθήματα για το Πάσχα, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Αθλητικό Μουσείο, τον Μύλο Ματσόπουλου, το Βαρούσι, το Κάστρο, το Ασκληπιείο, τον Ληθαίο ποταμό, τους ποδηλατοδρόμους και άλλα αξιοθέατα, θα βρεθούν δεκάδες άλλα σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας. Και αυτά, όπως και δεκάδες άλλα που προηγήθηκαν, γίνονται δεκτά με χαρά και αγάπη, καθώς η ανατροφοδότηση των καλών πρακτικών από την επικοινωνία με τη νέα γενιά της χώρας, είναι η καλύτερη λύση για να τεθούν θεμέλια βελτίωσης για όλους.

Από το γραφείο Τύπου