Δήμος Τρικκαίων

Κοσμοσυρροή στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

20 Μαρτίου 2018
Μεγάλη η ανταπόκριση του τρικαλινού κοινού

Το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου, ως Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην πόλη μας, τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώσαμε το αγαπημένο βιβλίο του «Μικρού Πρίγκιπα» «Le Petit Prince» του Γάλλου συγγραφέα Antoine de SaintExupéry.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία χάρη στην αθρόα προσέλευση και συμμετοχή των φίλων της γαλλικής γλώσσας.

Πολλή μεγάλη ήταν και η συμμετοχή μαθητών από διάφορα σχολεία του Νομού μας, οι οποίοι με περισσή χαρά και αγάπη, θυσίασαν το σαββατιάτικο πρωινό τους και έσπευσαν στον πολύ φιλόξενο χώρο του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη  για να γίνουν μέρος της ομάδας ανάγνωσης και να διαβάσουν το αγαπημένο τους κείμενο, στην αγαπημένη τους γλώσσα, μεταδίδοντας όλοι μαζί τα υπέροχα και πάντα επίκαιρα μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και την ειρήνη του συμβολικού και τρυφερού παραμυθιού του Antoine de SaintExupéry.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης : τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές τους, τους απλούς πολίτες-φίλους της Γαλλικής που στωικά περίμεναν τη σειρά τους για να διαβάσουν το αγαπημένο τους απόσπασμα αλλά και τους εκπροσώπους των επίσημων φορέων του τόπου μας : μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου,  τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας, κ. Άκη Αναστασίου, την τ. Αντιδήμαρχο Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας, κ. Έφη Λεβέντη, την κ. Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον κ. Δημήτρη Καραθάνο, Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά την Αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κ. Στέλιο Καραγεώργο για την αμέριστη υποστήριξή τους.

 

Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων