Δήμος Τρικκαίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις ημέρες γιορτής του Μύλου των Ξωτικών

14 Νοεμβρίου 2019

 

Με προγραμματισμό, σχεδιασμό και έμφαση στην εξυπηρέτηση όλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε τις προτάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη στη διάρκεια του 9ου Μύλου των Ξωτικών.
Το βράδυ της τρίτης 12 Νοεμβρίου 2019 το Σώμα ενέκρινε ρυθμίσεις για:
– Τουριστικά λεωφορεία

– Στάθμευση

– Κίνηση από και προς το πάρκο Ματσόπουλου

– Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– στάθμευση λεωφορείων επισκεπτών

Αναλυτικά τα μέτρα είναι:

 

Χώρος Μύλου Ξωτικών

 1. Η είσοδος των τουριστικών λεωφορείων θα γίνεται από την είσοδο του ΚΑΠΗ και η αποβίβαση και επιβίβαση θα γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο
 2. Από την είσοδο του ΚΑΠΗ θα γίνεται και η τροφοδοσία και η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ η εν λόγω είσοδος θα παραμείνει κλειστή για όλα τα άλλα οχήματα.
 3. Η διαφύλαξη της εισόδου του ΚΑΠΗ θα γίνει με την τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας και με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ8 (είσοδος κλειστή προς όλα τα οχήματα πλην τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων τροφοδοσίας). Τη διαφύλαξη της εισόδου έχει αποκλειστικά η e-trikala ΑΕ.
 4. Για τις αφετηρίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, (ΤΑΧΙ και Αστική Συγκοινωνία):
 • Η αφετηρία (πιάτσα) των ΤΑΧΙ να διαμορφωθεί επί της οδού Καλογριανής, στο τμήμα από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού και από την αριστερή πλευρά της οδού, καθώς το εν λόγω τμήμα δεν θα έχει κυκλοφορία άλλου είδους οχήματος.
 • Το Αστικό Λεωφορείο και το τουριστικό τραίνο του Αστικού ΚΤΕΛ θα εισέρχονται από την είσοδο του ΚΑΠΗ και θα επιβιβάζουν και αποβιβάζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έμπροσθεν του ΚΑΠΗ.
 • Από το κέντρο της πόλης το τουριστικό τραινάκι θα επιβιβάζει και θα αποβιβάζει τους επισκέπτες από την 28ης Οκτωβρίου (έμπροσθεν πρώην τράπεζας Πειραιώς).

 

Στάθμευση ιδιωτών

 • Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Μύλου που προσέρχονται με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο θα λειτουργήσουν δύο υπαίθρια Παρκινγκ χωρίς κόμιστρο, ένα στο οικόπεδο αριστερά της Υπεραγοράς ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Πύλης ιδιοκτησίας Χατζόπουλου συνολικής έκτασης περίπου δεκαπέντε (15) στρεμμάτων και ένα έμπροσθεν των αποθηκών του ΟΣΕ επί της οδού Ευριπίδη, συνολικής έκτασης περίπου πέντε (5) στρεμμάτων. Για τους δυο χώρους στάθμευσης, θα υπάρχει η κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση για τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών.

 

Στάθμευση λεωφορείων

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης θα ισχύσουν οι υπάρχουσες εγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης με την προϋπόθεση ότι για τις ημέρες λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών θα ισχύσουν για ολιγόλεπτη στάθμευση (επιβίβαση αποβίβαση):

 1. Δύο (2) θέσεις επί της οδού Β. Τσιτσάνη, πλησίον της πλατείας Κιτριλάκη
 2. Τρεις (3) θέσεις επί της οδού Όθωνος, έναντι της Μητροπόλεως
 3. Δύο (2) θέσεις επί της οδού Στρ. Σαράφη, έμπροσθεν του Ασκληπιείου
 4. Μία (1) θέση επί της οδού Ψαρρών στην πλατεία Βουβής

Ισχύει επίσης ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, ο χώρος κάτω από την είσοδο του Φρουρίου.

Για τις ημέρες λειτουργίας του Μύλου η Υπηρεσία προτείνει επιπλέον τις κάτωθι θέσεις για ολιγόλεπτη στάθμευση (επιβίβαση αποβίβαση), οι οποίες θα πρέπει να σημανθούν κατάλληλα :

 1. Μια (1) θέση λεωφορείου επί της οδού Ερμού και
 2. Μια (1) θέση επί της οδού 21ης Αυγούστου, αμφότερες έναντι της κεντρικής πλατείας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.
 3. Δύο (2) θέσεις επί της οδού Καλυψούς, παραποταμίως, πλησίον του Μουσείου Τσιτσάνη και Τεμένους Οσμάν Σαχ.

Θα λειτουργήσουν επίσης είκοσι (20) θέσεις στάθμευσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αριστερά της Υπεραγοράς ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Πύλης, ιδιοκτησίας Χατζόπουλου, συνολικής έκτασης περίπου δεκαπέντε (15) στρεμμάτων. Για τις Κυριακές, οπότε η κίνηση των τουριστικών λεωφορείων είναι αυξημένη, θα υπάρχουν και οι θέσεις πέριξ των νησίδων, επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά.

Όλες οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αποκλειστικά για την περίοδο λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών ήτοι από 29/11/2019 έως 06/01/2020

Ο Δήμος Τρικκαίων ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών, για να υποδεχθούμε και φέτος τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου