Δήμος Τρικκαίων

”Κυνήγι πασχαλινών αβγών” με crossover learning στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων  

2 Μαΐου 2024

Οι ημέρες του Πάσχα έφθασαν και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων (ΟΜΟΝΟΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ – ΣΤΑΘΜΟΣ) ξεκίνησαν το πλούσιο πασχαλινό τους πρόγραμμα οργανώνοντας το απόλυτο κυνήγι πασχαλινών αβγών. Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλή πασχαλινά έθιμα παγκοσμίως, που υλοποιούνται με τη διδακτική μέθοδο Crossover teaching.

Η μέθοδος Crossover Teaching συνδυάζει την εκμάθηση ξένων γλωσσών στην αίθουσα και έξω από αυτή σε διαφορετικά περιβάλλοντα με εναλλακτικές  εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους και να ξεκλειδώνουν την αντίληψή τους για τα πράγματα μέσα από μια σειρά δράσεων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι, η παραδοσιακή διδασκαλία των ξένων γλωσσών εναρμονίζεται με την εμπειρία έξω από την τάξη γεγονός που ξυπνάει το ενδιαφέρων των παιδιών και αυξάνει την αυτονομία τους.

Στόχος των εκπαιδευτικών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων ΦΡΟΥΡΙΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ –ΣΤΑΘΜΟΣ, είναι να εξοπλίσουν τα παιδιά με “φρέσκα” εργαλεία γνώσης και κίνητρα μέσα από μία εμπειρία γεμάτη δράση, γνώση και διασκέδαση.

Από το γραφείο Τύπου