Δήμος Τρικκαίων

Κυψέλη μάθησης στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων!

12 Δεκεμβρίου 2016
Το σχολείο με τη νέα του ψηφιακή Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο που εγκαινιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016, μετατρέπεται σε χώρο ουσιαστικής μάθησης.

Πριν ενάμισι χρόνο άρχισε η υλοποίηση της ιδέας για έναν χώρο «με βιβλία. Πολλά, ωραία, ενδιαφέροντα, “ομιλούντα: βιβλία, για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αναγνώστες-λάτρεις του βιβλίου», όπως αναφέρεται στην εξαιρετική ιστοσελίδα του σχολείου (http://www.6gymtrikala.com). Αυτή η Βιβλιοθήκη πλέον με την ψηφιακή της επικοινωνία με τους μαθητές, αποκτά τον ρόλο του ενισχυτή της μάθησης. Διότι πλέον, είναι και σε επαφή με την τοπική κοινωνία, με τη συνοικία της Αγίας Μονής, αφού θα είναι ανοιχτή στους κατοίκους (εκτός από τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου) και τα απογεύματα του Σαββάτου (4-6 μ.μ.).
Η δε ιστοσελίδα περιέχει στοιχεία ταξινομημένα για τα βιβλία και τους συγγραφείς, ενώ θα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικός δανεισμός.
Αυτό όλο το όμορφο εγχείρημα, με την εξαιρετική και προσεγμένη διακόσμηση, εκθείασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη συμβολή του Δήμου: μεγάλο μέρος των χρημάτων δόθηκε από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Τρικκαίων.  Επίσης ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε την πάγια πρακτική, της συνδρομής και παροχής βοήθειας σε όλα τα σχολεία στα όρια του Δήμου, με έμφαση στα πιο απομακρυσμένα ή στα περιφερειακά.
Στα εγκαίνια, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου και η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β. Κάκλα συνεχάρησαν όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, τονίζοντας, επίσης, τη σημασία της για τους μαθητές. Ο δε διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Μανώλης ευχαρίστησε και τους εκπαιδευτικούς, που μόχθησαν για αυτό, ενώ παρέστη και η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη.

Από το γραφείο Τύπου