Δήμος Τρικκαίων

"Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και στο περιβάλλον!

6 Απριλίου 2016
Μια λίμνη και το κέντρο της πόλης καθαρίζουν φέτος οι τρικαλινοί εθελοντές, με βάση το κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων. Η άγνωστη λίμνη στο μικρό Κεφαλόβρυσο (θέση «Γκιζλή») και το κέντρο των Τρικάλων, αποτελούν τα δύο σημεία στα οποία εστιάζει η φετινή περιβαλλοντική δράση για το « Let’s Do It Greece 2016».

Η καμπάνια« Let’s Do It World», για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, δίνοντας το μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016 στο Δημαρχείο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των φετινών δράσεων. Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης συζήτησε με τους εθελοντές, τους προσκόπους, τους εκπροσώπους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΣΜΥ της Π.Υ. Τρικάλων και του Δήμου, για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης ορίστηκε η Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Εχει, δε, ως κεντρικό σύνθημα το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».
Η εθελοντική αυτή προσπάθεια έχει ως στόχο τη συνένωση δυνάμεων, προκειμένου να ενισχυθεί η συνείδηση για τη προστασία του περιβάλλοντος. Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι που θα στοχεύουν στο κάλεσμα της νεολαίας, στον διαχωρισμό δράσεων, στη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου και σε κάθε επιμέρους ενέργειες. Η αποκρυστάλλωση όλων αυτών θα σημάνει την εκ νέου ενημέρωση των τρικαλινών, προκειμένου να επιλέξουν, αν θα μετάσχουν στον καθαρισμό σημείων του κέντρου (για παράδειγμα, τα σήματα που είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητα) ή τη λίμνη στο μικρό Κεφαλόβρυσο.
Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν και οι ακριβείς ώρες έναρξης της δράσης.

 

Από το γραφείο Τύπου