Δήμος Τρικκαίων

Λιγότερο αλκοόλ στις βραδινές μας εξόδους

17 Οκτωβρίου 2016
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα, η δράση «10η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» από την Πράσινη Κιβωτό και κεντρικό σχεδιασμό το Ι.Ο.ΑΣ. (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς») με εντυπωσιακή αποδοχή.

 

Στη δράση αυτή, που γίνεται Πανευρωπαϊκά, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν ο Δήμος Τρικκαίων, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής & Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Γούλας, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων και ο υπεύθυνος της Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης  Λάππας, το Τμήμα  Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας με έδρα τα Τρίκαλα με φοιτητές, η Τροχαία Τρικάλων και τέλος με την στήριξη  της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η δράση έγινε στο γνωστό bar-restaurant Frame στην οδό Ασκληπιού & Βύρωνος, με κεντρικά συνθήματα:

«Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί» και

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

 

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων, όσον αφορά την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Ο Στόχος προγράμματος ήταν η ενημέρωση των νέων (και όχι μόνο) για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και η παρακίνηση για καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» ο οποίος δεν πίνει αλκοόλ για να οδηγεί με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Στον «Οδηγό της παρέας»  του/της ζητήθηκε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι.

 

 

Η ομάδα εθελοντών βρισκόταν έξω από το νυχτερινό κέντρο Frame να ενθαρρύνει τους νέους επισκέπτες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» υιοθετώντας στάσεις ζωής για έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα.

Κατά την έξοδό τους από το Frame οι «Οδηγοί της παρέας» έκαναν «φιλική» μέτρηση με αλκοολόμετρο που είχαν στελέχη της Τροχαίας Τρικάλων.

 

Στους «Οδηγούς της παρέας» που η μέτρηση ήταν μέσα στα όρια του ΚΟΚ δίνονταν ως δώρο ατομικό αλκοολόμετρο.

Σε όλους τους θαμώνες του Frame δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Η Πράσινη Κιβωτός και όλοι οι συνδιοργανωτές της δράσης εντυπωσιάστηκαν από την συμμετοχή και αποδοχή του προγράμματος από τους πολίτες των Τρικάλων.

Να μην ξεχνάμε: «Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί» και φυσικά «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

 

Για το Δ.Σ. της Πράσινης Κιβωτού

Η πρόεδρος

 

 

Ελένη Τζιότζιου – Μηλιώνη

 Οι υπεύθυνοι της Ομάδας του Έργου και συντονιστές της εκδήλωσης

1. Ζορμπάς Χρήστος Γραμματέας ΔΣ

2. Μαλέκας Βάϊος Ταμίας ΔΣ

3. Βαριάμη Δήμητρα Ιδρυτικό Μέλος