Δήμος Τρικκαίων

Λύση για τη γέφυρα Σατωβριάνδου

2 Φεβρουαρίου 2018
Το έργο ξεμπλόκαρε και προχωρά η κατασκευή της νέας γέφυρας

Ένα ακόμη τελματωμένο έργο προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την περιβόητη γέφυρα στην οδό Σατωβριάνδου, που είχε εγκαταλειφθεί. Πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, έχοντας προωθήσει όλες τις σχετικές ενέργειες, δίνει λύση, με στόχο να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζήτησε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 τη «Λήψη απόφασης επιλογής λύσης αποκατάστασης της γέφυρας Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης». Δηλαδή, τη λύση που θα επιλεγεί για τη γέφυρα που παραμένει επικίνδυνη και σε αχρηστία. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, όταν αρχικώς είχε προωθήσει την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της γέφυρας, που έδινε τις βασικές κατευθύνσεις. Μετά από αυτή, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξέτασε τρεις διαφορετικές λύσεις για τη γέφυρα και ουσιαστικά, για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί. Τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκε η λύση  που περιλαμβάνει την καθαίρεση του υφιστάμενου καταστρώματος και κατασκευή νέου.
Τα στάδια που θα ακολουθηθούν, είναι:

  1. Καθαίρεση βραχιόνων.
  2. Καθαίρεση υφιστάμενου καταστρώματος.
  3. Κατασκευή νέου καταστρώματος γέφυρας.

Το επόμενο βήμα είναι να προκηρυχθεί η μελέτη για τον τρόπο με τον οποίον θα υλοποιηθεί το έργο. Τα χρήματα υπάρχουν στον Δήμο Τρικκαίων (περίπου 150.000€) και μόλις ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και εκπονηθεί η μελέτη, θα ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για τις συγκεκριμένες εργασίες. Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα θα είναι διπλής κυκλοφορίας, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν.
Τα θετικά αυτής της λύσης είναι δύο: το πρώτο, ότι δίνεται η δυνατότητα για σταδιακή της υλοποίηση, ανάλογα με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση. Το δεύτερο, ότι δεν θα είναι πλέον επικίνδυνη η γέφυρα, αφού θα καθαιρεθούν οι βραχίονες και το υφιστάμενο κατάστρωμα, έως ότου εξασφαλιστεί η πίστωση για την κατασκευή νέου.
Το τρίτο και σημαντικότερο, ότι ένα έργο που καρκινοβατούσε για χρόνια και δεν επέτρεπε την επικοινωνία μεταξύ δύο πλευρών  των Τρικάλων, «βαδίζει» προς υλοποίηση.

 

Από το γραφείο Τύπου