Δήμος Τρικκαίων

Λύση με τα ταξί στα Τρίκαλα

16 Σεπτεμβρίου 2016
Λύση στο πρόβλημα με την πιάτσα ταξί έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Με σημερινή του απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων χορήγησε προσωρινή διαταγή, μετά την αίτηση ανάκλησης που υπέβαλλε ο Δήμος, ως προς τη χωροθέτηση πιάτσας ταξί στην οδό Κανούτα.

Η απόφαση αυτή τοποθετεί τους 10 αυτοκινητιστές στην υφιστάμενη πιάτσα ταξί της οδού Ιακωβάκη. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσεται η πολύπαθη οδός Κανούτα από τον επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και αποδίδεται εκ νέου στους δικυκλιστές, χώρος για την ελεύθερη στάθμευση των μοτοσικλετών και των ποδηλάτων. Είναι σαφές πως η απόφαση του Δικαστηρίου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του θέματος, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από τους αρμόδιους φορείς.
Τα γεγονότα του πρωινού δεν χαροποίησαν κανέναν, ήταν όμως η μόνη νόμιμη οδός, προκειμένου ο Δήμος να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου του τρικαλινού λαού, δεν μπορούν να αγνοούνται από συναρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με λήψη κρίσιμων και ουσιαστικών αποφάσεων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Από το γραφείο Τύπου