Δήμος Τρικκαίων

Λύση με την είσοδο φορτηγών στα Τρίκαλα

14 Φεβρουαρίου 2017
Λύση στο πρόβλημα της εισόδου των φορτηγών ξένων, κυρίως, εταιρειών και χωρών, εντός της πόλης των Τρικάλων, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Επειδή οι συντεταγμένες που δίνουν τα GPS ήταν παλιές και δεν είχαν επικαιροποιηθεί, οι οδηγοί φορτηγών πολλές φορές εισέρχονται στα Τρίκαλα, χωρίς να διέρχονται από τις περιφερειακές οδούς.
Αυτό είχε πολλές φορές ως αποτέλεσμα το φρακάρισμα δρόμων, ιδίως όταν τα φορτηγά αυτά είχαν και ρυμουλκούμενα.
Ο Δήμος Τρικκαίων εδώ και καιρό είχε γνώση του προβλήματος και ανέλαβε να το λύσει:
– επικαιροποίησε τους ηλεκτρονικούς χάρτες, δίνοντας στοιχεία για τις περιφερειακές οδούς που περικλείουν την πόλη κυκλικά
– επικοινώνησε με τις εταιρίες των GPS  για να προβούν σε ανανέωση των δεδομένων τους.
Το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 επίσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική σύσκεψη, με εκπροσώπους οδηγών φορτηγών (τους κ. Τσιμοράγκα και Μπουλούτσο, από τα σωματεία διεθνών και εγχώριων μεταφορών), παρόντων υπηρεσιακών στελεχών, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γούλα.
Σε πρώτη φάση, θα γίνουν τα εξής:
– τοποθέτηση πράσινων ευμεγέθων πινακίδων τουλάχιστον στις εισόδους από Καρδίτσα και Καλαμπάκα, που να διαχωρίζουν την κίνηση
– ενημέρωση των συνδικάτων οδηγών για τις νέες αυτές ρυθμίσεις.
Η πρώτη ενέργεια θα γίνει από τον Δήμο, ο οποίος θα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η δεύτερη θα γίνει και από τους οδηγούς φορτηγών προς τους συναδέλφους τους.
Ταυτοχρόνως, θα πρέπει να περάσει και ένα διάστημα μέχρι να γίνει η ενημέρωση των χαρτών από τον κάθε οδηγό. Με τα μέτρα αυτά, σύντομα θα ελαχιστοποιηθεί η είσοδος βαρέων φορτηγών στα Τρίκαλα, κάτι που δημιουργεί ενίοτε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

 

Από το γραφείο Τύπου