Δήμος Τρικκαίων

« Μ’ αγιόκλημα και γιασεμί» στο τρικαλινό θερινό σινεμά

13 Ιουνίου 2018
Από την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων

 

Μια πραγματική όαση δροσιάς και κινηματογραφικής διαφυγής εναρμονισμένη σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον αποτελεί το στέκι του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλο που λειτουργεί ήδη εδώ και 15 χρόνια με επιτυχία.

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος είναι ψηφιακός. Τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εικόνας και ήχου -ψηφιακή εικόνα & ήχος-, και 3Dπροβολές θα απογειώσουν την κινηματογραφική εμπειρία. Άνετα καθίσματα, αγιόκλημα και γιασεμί, ξύλινη πέργκολα, αναψυκτήριο, που μαζί με το Μύλο συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό παραδοσιακό και σύγχρονο.

 

Η Έναρξη των προβολών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή  15/6 με την ταινία  του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης» 15-19/6  και ακολουθεί η ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» 20-23/6.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 21.45.

Οι ταινίες θα είναι της φετινές παραγωγής από όλα τα κινηματογραφικά είδη: κωμωδίες, περιπέτειες κοινωνικά, κομεντί, φαντασίας.

Πληροφορίες στο 24310 20090 και στην ιστοσελίδα

http://cine-mylos.blogspot.com

fecebook: Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 5 €.

φοιτητικό-μαθητικό- ανέργων- πολυτέκνων 4 €.

 

15-19/6:

Καζαντζάκης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Καμπαξής, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου.

Βιογραφική  122′  Κατάλληλη.

 

Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Παρουσιάζει τα ταξίδια του και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, αναδεικνύει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις.

«Ο Σμαραγδής επίτηδες δεν παίρνει καμία απόσταση. Θέλει να υποκλιθούμε και εμείς, όπως αυτός, στην αγιοσύνη του προσώπου το οποίο πραγματεύεται, και το θέλει επειδή έτσι ακριβώς νιώθει τον Καζαντζάκη: ως άγιο». ( Γ. Ζουμπουλάκης -Το Βήμα).

 

Από το γραφείο Τύπου