Δήμος Τρικκαίων

Μάγεψε η "Αυλή Ονείρων" στο θεατράκι του Ληθαίου

8 Σεπτεμβρίου 2016
"Καλώς ορίσατε στην μικρή μας πόλη, που απόψε έφτιαξε μια αυλή και θα σας πει τραγούδια! Την εικόνα της φανταστείτε τη όπως θέλετε. Σίγουρα έχει γλάστρες, και μια κληματαριά. Τοίχους και πεζοδρόμιο καθαρούς και λαμπερούς από ασβέστη!"

«Και μια σιδερένια πόρτα,  που λαχταράς να την ανοίξεις την πρώτη μέρα για να  μπεις, και να την ξανανοίξεις όλες τις υπόλοιπες για να βγεις, να παίξεις, να κάνεις βόλτα, να δεις το κορίτσι ή το αγόρι, να απομακρυνθείς για ένα τσιγάρο! Και παρακαλάς να μην ανοίξει την τελευταία ημέρα που θα φύγεις. Ακόμη και τώρα, όποτε κοιτώ την αυλόπορτα, σκέφτομαι ότι σκεφτόμουνα παιδί.»

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι του Ληθαίου πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Αυλή ονείρων», μια συνεργασία του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων με τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων,   και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης.

Η παράσταση, η οποία πρώτα παρουσιάστηκε στις 21 Αυγούστου στην Πύλη και είχε θετική ανταπόκριση από το κοινό, είχε ως θέμα της τις αυλές. Τις αυλές, που πια συνηθίσαμε να ζούμε χωρίς αυτές.

Σε μια βραδιά η οποία περιλάμβανε γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών πλαισιωμένα με αποσπάσματα κειμένων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, το κοινό των Τρικάλων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και επιβράβευσε τους συμμετέχοντες με το ζεστό του χειροκρότημα.

Συντελεστές παράστασης:

Συντονίστρια:           Χριστίνα  Νικολάου

Κείμενα- Αφήγηση: Άννα Παλαιοδήμου

Τραγούδι:                 Χάρης Καραμπέρης

Κωνσταντίνα- Όλγα Κωτούλα

Νίκος Ματζίλης

Πιάνο:                      Στέλλα Αναστασοπούλου

Μπουζούκι:              Δημήτρης Μπάρδας

Κιθάρα:                    Δημήτρης Λατσάρας

Γιάννης Λευτέρης

Φλάουτο:                  Εύη Κομπούρα

Μαίρη Μητσοπούλου

Σαξόφωνο:               Γιώργος Λατσάρας

Οδυσσέας Τράντος

Κρουστά:                 Στέριος Χάτος

Υπεύθυνος για την συναυλία ήταν ο κ. Δημήτρης Λατσάρας