Δήμος Τρικκαίων

Μαθήματα σε Αμερικανούς φοιτητές από τη ΣΕΦΑΑ

15 Μαΐου 2018
Από το Chatham University

 

Από τις 3 έως και τις 17 Μαΐου βρίσκονται στα Τρίκαλα 20 φοιτητές και 2 καθηγητές από το Chatham University που εδρεύει στο Pittsburgh των ΗΠΑ. Ο σκοπός του ταξιδιού τους έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Discovery’, το οποία είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης για προπτυχιακούς φοιτητές και το  έχουν δημιουργήσει από κοινού καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Chatham University. Μέσω διδασκαλίας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών με επιλεγμένους ερευνητές και επιστήμονες διεθνούς κύρους, το Πρόγραμμα ‘Discovery’:

  • Παρέχει πρακτικές εμπειρίες σε εργαστηριακό περιβάλλον εστιασμένο στην περιβαλλοντική φυσιολογία, στην βιοχημεία της άσκησης και στην μοριακή βιολογία.
  • Παρέχει δραστηριότητες προσωπικής και επαγγελματικής βελτίωσης που υπερβαίνουν τη συμβατική εκπαίδευση.
  • Δίνει τη δυνατότητα σε ξένους φοιτητές να εξερευνήσουν την Ελλάδα και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κύριος συντονιστής είναι ο Δρ Ανδρέας Φλουρής (Αναπληρωτής Καθηγητής) με την συνδρομή των  Δρ Θανάση Τζιαμούρτα (Καθηγητή) και Παρασκευή Σακελλαρίου (Επίτιμη Διδάσκουσα). Στη διδασκαλία συμμετέχουν οι: Δρ Ανδρέας Φλουρής (Αναπληρωτής Καθηγητής), Δρ Θανάσης Τζιαμούρτας (Καθηγητής),  Παρασκευή Σακελλαρίου (Επίτιμη Διδάσκουσα),  Παρασκευή Γκιάτα (Συντονίστρια Εργαστηρίου), Ελένη Νίντου (Υποψήφια Διδάκτορας), Μαρία Βλιώρα (Υποψήφια Διδάκτορας), Κωνσταντίνος Παπανικολάου (Υποψήφιος Διδάκτορας), Βασιλική Λάσχου (Υποψήφια Διδάκτορας), Δρ Πέτρος Ντίνας (Ερευνητής), Δρ Χαρίκλεια Δελή (Ερευνήτρια), Δρ Καλλιόπη Γεωργακούλη (Ερευνήτρια) και Δρ Γιάννης Κουτεντάκης (Καθηγητής). Από την πλευρά του Chatham University, ο συντονισμός του προγράμματος και η υποστήριξη των φοιτητών γίνεται από τους Dr Andres Carrillo (Επίκουρος Καθηγητής) και Dr Robert Lettan (Αναπληρωτής Καθηγητής).

Η επιτυχία του εγχειρήματος, το οποίο είναι το πρώτο στο είδος του στη χώρα, φαίνεται και από τις μαρτυρίες των φιλοξενουμένων φοιτητών οι οποίοι διαπίστωσαν μία σειρά θετικών σημείων, όπως ,

«Νιώθω ότι έμαθα πολλά σε αυτό το ταξίδι. Με έκανε να εκτιμήσω την επιστήμη μέσα από μια εντελώς διαφορετική οπτική. Σας ευχαριστώ!» Sarah McCusker.

«Οι διαλέξεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να εκτεθώ σε ένα εντελώς διαφορετικό επιστημονικό πεδίο.» Ashtyn Neibar.

«Οι διαλέξεις προσωπικής και επαγγελματικής βελτίωσης είχαν μεγάλη θετική επίδραση στην αντίληψή μου για τη μελλοντική μου καριέρα αλλά και για τη συμπεριφορά μου σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.» Belen Brown.

Από τη ΣΕΦΑΑ