Δήμος Τρικκαίων

Με διαγωνισμό φωτογραφίας η πρώτη δράση του Θεσσαλικού Δικτύου Φεστιβάλ «Μετάβαση»

5 Αυγούστου 2021

Την πρώτη του δράση διοργανώνει το Θεσσαλικό Δίκτυο Φεστιβάλ «Μετάβαση», που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Πρόκειται για διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Μετάβαση στο φως», που πραγματοποιείται στις 3 θεσσαλικές πόλεις, Τρίκαλα, Λάρισα Βόλο. Στις τρεις αυτές πόλεις, μικρότερα φεστιβάλ συνενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Θεσσαλικό Δίκτυο Φεστιβάλ, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εδραίωση συνεργασιών και την υποστήριξη και δικτύωση καλλιτεχνών.
Αυτή η πρώτη διαγωνιστική ενότητα, ο διαγωνισμός φωτογραφίας, υλοποιείται από τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών Λάρισας, το Φεστιβάλ Βόλου και Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
Στόχος της νέας ενότητας είναι η διευρυμένη συμμετοχή των καλλιτεχνών στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ, η επαφή τους με νέες καλλιτεχνικές φόρμες και τάσεις αλλά και με το κοινό των φεστιβάλ, μέσα από εκθέσεις, διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά φόρουμ, καθώς και η οικονομική ενίσχυση καλλιτεχνών των οποίων το έργο θα διακριθεί.
Στόχος της συντονιστικής ομάδας του Δικτύου Φεστιβάλ Μετάβαση είναι η διαγωνιστική ενότητα Μετάβαση να απευθύνεται σταδιακά σε κάθε μορφή τέχνης που λαμβάνει χώρα στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ (Θέατρο, Χορός, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, κ.α.). Φέτος θα απευθύνεται αποκλειστικά στην ενότητα της φωτογραφίας.

 

μεταβαση στο φωσ

Για τους παραπάνω λόγους, το Δίκτυο  «Μετάβαση» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους να διερευνήσουν μέσα από τον φακό τους την έννοια της Μετάβασης στο Φως, όπως την ερμηνεύει ο καθένας. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν τη βάση για μια φωτογραφική έκθεση η οποία θα ταξιδέψει και στις τρεις πόλεις του Δικτύου και θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κάθε φωτογράφος έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό με έως δύο (2) φωτογραφίες του.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή που απαρτίζουν δύο μέλη φωτογραφικών λεσχών Λάρισας και Βόλου και τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι-μέλη των διοργανωτικών ομάδων του Δικτύου. Θα δοθούν τρία (3) βραβεία που θα λάβουν τα εξής οικονομικά έπαθλα:

  • 1ο βραβείο: 300€
  • 2ο βραβείο: 200€
  • 3ο βραβείο: 100€

Προθεσμία αποστολής φωτογραφιών: 1/8- 1/9/2021

Email αποστολής [email protected]

Μέγιστο μέγεθος 2 αρχείων: 10MB

Μορφή αρχείων: .jpg

Η χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού δεν αποτελεί προϋπόθεση.

Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης θα ζητηθούν μετά την επιλογή των φωτογραφιών. Το επιλεγμένο υλικό θα παραμένει στη διάθεση των διοργανωτών για αρχειακούς και επικοινωνιακούς λόγους, για μη κερδοσκοπική χρήση. Το κόστος των εκτυπώσεων βαραίνει αποκλειστικά τους διοργανωτές στους οποίους θα ανήκουν οι εκτυπώσεις.

Από το γραφείο Τύπου