Δήμος Τρικκαίων

Με έργα στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Δήμος Τρικκαίων

12 Σεπτεμβρίου 2016
Η επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμύρων σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων , βρίσκει τις υπηρεσίες του δίπλα στον πολίτη. Από το μεσημέρι της Κυριακής είχαν σχεδιαστεί οι κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν, για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι χωριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Ηδη, στην ευρεία σύσκεψη των βουλευτών του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και των 4 Δημάρχων στην Καλαμπάκα, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο σχέδιο για τις άμεσες ενέργειες. Αυτές είναι σε δύο κατευθύνσεις: η μία αφορά στις ενέργειες αποκατάστασης ζημιών και η δεύτερη στην καταγραφή τους.

Αποκατάσταση ζημιών

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Τρικκαίων και της ΔΕΥΑΤ εργάζονται πυρετωδώς από το βράδυ της Παρασκευής. Αρχικώς αντιμετώπισαν τις πλημμύρες και τώρα τα αποτελέσματά της. Σήμερα, Δευτέρα:
– Στη Φωτάδα με το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά και στα γύρω χωριά, γίνονται ήδη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, αποκαταστάσεις ζημιών, παρεμβάσεις σε σημεία που χρειάζεται
– Ενεργοποιήθηκαν και ιδιωτικά συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών
– Σε Ρίζωμα, Πλάτανο, Καλονέρι, Γενέσι, η ΔΕΥΑΤ απεκατέστησε παντού την υδροδότηση. Οι κάτοικοι δεν καταναλώνουν πλέον εμφιαλωμένο νερό που τους προμήθευσε η ΔΕΥΑΤ με τη συνεργασία της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων
Καταγραφή ζημιών

Ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποίησε ήδη τις αρμόδιες επιτροπές της αρμοδιότητάς του, δηλαδή αυτές που καταγράφουν τις ζημιές στα σπίτια και τις οικοσκευές.
Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές: μία για τη ΔΕ Καλλιδένδρου και μία για τη ΔΕ Παραληθαίων.
Από το πρωί οι υπάλληλοι μετέβησαν στα χωριά και ενημέρωσαν κάθε κάτοικο για το τι πρέπει να κάνει, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και οι σχετικές δηλώσεις.
Αυτές οι δηλώσεις αφορούν μόνο τα σπίτια και τις οικοσκευές.
Για τα λοιπά προβλήματα, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι:

  1. Για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, δηλαδή για αγρότες και κτηνοτρόφους, οι δηλώσεις θα γίνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Οπότε, κάθε αγρότης ή κτηνοτρόφος θα πρέπει να μεταβαίνει στο βαλτινό ή στο Ρίζωμα, στα γραφεία των πρώην Δήμων και να κάνει τη σχετική δήλωση με τον ανταποκριτή.
    2. Για τους επαγγελματίες (βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες κ.λπ.): οι αιτήσεις γίνονται στην ΠΕ Τρικάλων, στο αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

    Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων των χωριών και ευχαριστεί τους εργαζόμενους, τους ιδιώτες, τον κάθε κάτοικο, τους αιρετούς, τα ΜΜΕ, για την άψογη συνεργασία και την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας, μπροστά σε αυτή τη θεομηνία.

 

Από το γραφείο Τύπου