Δήμος Τρικκαίων

Με κέφι, σερπαντίνες, μεταμφιέσεις και χορό οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων

19 Μαρτίου 2024

Μέγιστη επιτυχία για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων στην πόλη και σε χωριά για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και για την Καθαρά Δευτέρα του 2024.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, με την «Τζαμάλα», έθιμο που τιμήθηκε στον πεζόδρομο της «Ασκληπιού», με πολλή παραδοσιακή μουσική, χορό, ποτά, γύρω από φωτιά και πρωτεργάτες τα μέλη του πολιτιστικού λαογραφικού ομίλου «Χοροζήν». Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με τη συμμετοχή πλήθους τρικαλινών και επισκεπτών
Την επομένη, με τη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στήθηκε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι για παιδιά στα ηλιόλουστα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με τη συνδρομή της Magic Castle Entertainments.
Λόγω καιρικών συνθηκών ματαιώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της Κυριακής, αλλά η καλοκαιρία της Κ. Δευτέρας ευνόησε την πραγματοποίηση κατά τόπους γιορτών, με τα κούλουμα, την παραδοσιακή φασολάδα και χορό να κυριαρχούν σε Μεγαλοχώρι, Ρίζωμα, Σπαθάδες, Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη, Καλονέρι, Δενδροχώρι, Ράξα, Πλάτανος, Διαλεχτό, Πρίνος, Αρδάνι, Αγρελιά.
Στα δε Μ. Καλύβια, χωριό που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες, αναβίωσε το έθιμο της αναπαράστασης του Καραγκούνικου Γάμου, με συμμετοχή πλήθους πολιτών από τα Μ. Καλύβια και επισκεπτών, με πολύ χορό και παραδοσιακά εδέσματα, με τον Ε.Λ.Ο.Κ. να πρωτοστατεί στην όλη διοργάνωση.

Από το γραφείο Τύπου