Δήμος Τρικκαίων

Με μια ελιά ο εθελοντισμός «ριζώνει» στα Τρίκαλα

9 Δεκεμβρίου 2019

Με μια ελιά, ως συμβολική χειρονομία και ως μήνυμα συμβολικής, στέρεας βάσης, τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την ομάδα που υλοποιεί τον θεσμό του Let’s do it Greece. Έναν θεσμό, στον οποίο από το 2015 ο Δήμος Τρικκαίων δίνει ιδιαίτερη έμφαση, κινητοποιώντας εθελοντικές ομάδες και πολίτες, για προστασία του περιβάλλοντος, ως μια καθημερινή δραστηριότητα.

Ο κ. Ν. Κιούσης και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. εν μέσω του Μύλου των Ξωτικών, η συζήτηση περιστράφηκε στην ουσία του εθελοντισμού, στην οποία ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης παρόμοιων προσπαθειών.

Οι δύο αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ. Α. Αναστασίου και Γ. Ζιώγας και ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, παρούσης και της εντεταλμένη συμβούλου δημοσίων σχέσεων κ. Αλεστά, αναφέρθηκαν στο πλήθος των δράσεων που ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Κιούσης από την πλευρά του περιέγραψε τις δράσεις συγκρότησης μια πανελλήνιας προσπάθειας που στις 10 Μαΐου 2020 θα υλοποιήσει ολοκληρωμένη δράση για το περιβάλλον. Εξήγησε, επίσης, τη γέννηση και το προχώρημα της πρωτοβουλίας, που προέρχεται κυρίως από νέους στην ηλικία ανθρώπους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα «Ρίζες που μας Ενώνουν» και στόχο την οργάνωση της Μεγαλύτερης Ταυτόχρονης Εθελοντικής Δράσης που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας,  το Let’s do it Greece 2020 στις 10 Μαΐου.  Η διαδρομή ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων για την καλύτερη οργάνωση της δράσης στα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου