Δήμος Τρικκαίων

Με «μπαλαρίνα», τσίκνα και εμπορικά

12 Σεπτεμβρίου 2018
Στο φουλ οι ετοιμασίες για το τρικαλινό παζάρι

Λίγες ώρες απέμειναν για το μέγιστο φθινοπωρινό γεγονός στα Τρίκαλα. Το Πανηγύρι, το Παζάρι, η ετήσια συνάντηση της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ετοιμάζεται να δεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στις Καρυές.
Οι διαδικασίες υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων τουλάχιστον ενάμισι μήνα πριν. Δημοπρασίες, ετοιμασίες, συμφωνίες, είναι όλα έτοιμα, έχοντας ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των εμπορικών παραγκών.

Ηδη, ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων βρίσκεται στα Τρίκαλα και πλήθος εμπορευμάτων, διαφορετικών ειδών και τομέων, έχουν αρχίσει να τοποθετούνται. Από τις 14 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, το Παζάρι αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη νέα χρονιά. Το λούνα παρκ περιμένει τους μικρούς φίλους, για να διασκεδάσουν με τον δικό τους τρόπο στα γνωστά και στα νέα παιχνίδια, όντας το σημείο από το οποίο περνούν όλοι οι επισκέπτες. Δίπλα, τα γειτονικά καταστήματα με χαλβά, λουκάνικο και σουβλάκι, βρίσκονται ήδη επί ποδός για να υποδεχθούν την εξαιρετικά αυξημένη πελατεία. Η συγκεκριμένη λειτουργεί από τον Μεσαίωνα, ως μετεξέλιξη της προϊούσας ζωοπανήγυρης (η οποία αναβιώνει πλέον στο Ριζαριό). Οι χιλιάδες επισκέπτες από την πόλη των Τρικάλων και τα χωριά και πόλεις όλου του κάμπου, βολτάρουν, ψάχνουν τις εκπλήξεις και τις ευκαιρίες, υποδέχονται το φθινόπωρο, διασκεδάζουν  και απολαμβάνουν το πιο διάσημο παζάρι της χώρας: το μοναδικό που έχει δικό του τραγούδι, δείγμα της μέγιστης λαϊκής του αποδοχής.
Από το γραφείο Τύπου