Δήμος Τρικκαίων

Με… παιδική χαρά η πρότυπη παιδική χαρά στα Τρίκαλα

4 Σεπτεμβρίου 2018
Εγκαινιάστηκε και για παιδιά με αναπηρία, δωρεά της εταιρείας Metallico ΑΕ - Συγκίνηση Παπαστεργίου για την προσφορά συμπολιτών

 

Οι παιδικές φωνές της ξενοιασιάς και του παιχνιδιού ήταν το καλύτερο δώρο εγκαινίων για τη νέα παιδική χαρά στα Τρίκαλα. Στην περιοχή της Μπάρας (οδοί Καταραχιά και Ραδινού, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο, η παιδική αυτή χαρά, δωρεά της εταιρείας Metallico ΑΕ αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη. Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2018 με πλήθος τρικαλινών, γονιών και παιδιών, να χαίρονται ένα κομψό και σύγχρονο δημιούργημα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συγκινημένος τόνισε τη σημασία του χαμόγελου, της προσφοράς στα παιδιά, από τους συμπολίτες που κατανοούν την προσπάθεια του Δήμου. Στο χαμόγελο στάθηκε και η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ενώ ο κ. Στέφανος Γκολίτος, από τη δωρήτρια εταιρεία, αναφέρθηκε με έμφαση στο ότι επιστρέφει με τον τρόπο αυτόν στην πόλη, ένα τμήμα της αγάπης των τρικαλινών, προσφέροντας αυτή την παιδική χαρά.

Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και ώθησε τα μικρά παιδιά στο να παίζουν με πιο πολλές φωνές, να παίρνουν δωρεάν παγωτό, να συμμετέχουν στο δημιουργικό παιχνίδι του κλόουν Λέλου, υπό τους ήχους της αξεπέραστης «Λιλιπούπολης». Η συγκεκριμένη παιδική, με όργανα και για παιδιά με αναπηρία, είναι μία από τις 35 πιστοποιημένες σε ολόκληρο τον Δήμο, με τη γενναία συνδρομή της εταιρείας. Για τον λόγο αυτόν δόθηκε και ευχαριστήρια τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο στον κ. Γκολίτο. Η παιδική χαρά περιλαμβάνει πλήθος εγκεκριμένων, σύγχρονων οργάνων, είναι περιφραγμένη, διαθέτει οδηγίες και αριθμούς τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης, βρύση, ειδικό δάπεδο. Επίσης, αναπλάστηκε και η πλατεία που τη φιλοξενεί, με κιόσκι που μέσω φωτοβολταϊκής στήλη, καταλήγει σε σημείο φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ Τρίκκης και Σταγών, ενώ παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι (τέως και νυν) κ.κ. Λεβέντη, Δήμα, Α. Αναστασίου Ντιντής, Ψύχος, Γούλας, Λασπάς, η πρόεδρος της ΔΚ Τρικκαίων κ. Ιω. Σιάφη και ο πρ. αντινομάρχης κ. Δεληλίγκας.

 

Από το γραφείο Τύπου