Δήμος Τρικκαίων

Με θεατρικό σεμινάριο ενάντια στον ρατσισμό

24 Μαρτίου 2016
Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τη Ημέρα κατά του Ρατσισμού, αποτελεί στοιχείο σημαντικότητας για τους εκπαιδευτικούς. Για τον λόγο αυτόν, το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο

στην Εκπαίδευση, διοργάνωσαν εισαγωγικό  σεμινάριο την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Ο τίτλος, χαρακτηριστικός: «Κι αν ήσουν εσύ;»
Το σεμινάριο ουσιαστικά υλοποιήθηκε με χρήση διαφόρων θεατρικών τεχνικών, που με τη συνδρομή της ομαδοποίησης και της ελεύθερης έκφρασης, δημιουργούσε βιωματικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη, με αφορμή κάποιο άρθρο από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι κ. Αντονέλλα Χήρα και Χριστίνα Κρίθαρη με τη θεατρολογία και τη θεατρική εκπαίδευση, εμφύσησαν τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητα στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες. Η όμορφη – και δωρεάν – θεατρική σεμιναριακή βραδιά υλοποιήθηκε στο πάντα 32ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Κώστας Βίρβος».

Από το γραφείο Τύπου