Δήμος Τρικκαίων

Με την κιθάρα και τις μελωδίες του Καλδάρα

9 Μαΐου 2016
Κατάμεστο, με τραγούδια, κέφι, συναισθήματα. Το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων ήταν μικρό για να χωρέσει τα δεκάδες αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη, Απόστολου Καλδάρα. Το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου, η συναυλία - αφιέρωμα από τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, ενθουσίασε τους 600 τρικαλινούς.

Οι φωνές της Ελένης Τσαλιγοπούλου και της Μαίρης Δούτσα ερμήνευσαν εξαίσια τις μεγάλες επιτυχίες και τις δημιουργίες του γιου του Αποστόλη Καλδάρα, Κώστα. Κορυφαία συγκινητική στιγμή, οι ήχοι της αγαπημένης κιθάρας του τρικαλινού συνθέτη. Την είχε δωρίσει στον Δήμο Τρικκαίων, με έξοδα του οποίου επισκευάστηκε και στο τέλος της συναυλίας, δόθηκε ξανά στον Κώστα Καλδάρα, ο οποίος με συγκίνηση έπαιξε το πλέον διάσημο τραγούδι του πατέρα του, το Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι.

Οι αγαπημένες μελωδίες έκαναν όλους τους τρικαλινούς να τραγουδούν, να μετέχουν σε μια πολύ όμορφη συναυλία. Τραγούδια αγαπημένα, όπως το Όσο αξίζεις εσύΓιατί γλυκιά μου κλαις, Εβίβα ρεμπέτες, Γυάλινος κόσμος, Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι,  Μην περιμένεις πια… ξετύλιξαν αναμνήσεις και δημιούργησαν στιγμές ανεπανάληπτες.