Δήμος Τρικκαίων

Μέχρι 30 Οκτωβρίου η αναδρομική έκθεση Κωνσταντίνου Μαϊπά

27 Οκτωβρίου 2022

 

Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022 η αναδρομική έκθεση του αυτοδίδακτου ζωγράφου Κωνσταντίνου Μαϊπά, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο Κωνσταντίνος Μαϊπάς υπήρξε ένας χαρισματικός αυτοδίδακτος ζωγράφος, ο οποίος δεν σταμάτησε σε όλη του τη ζωή να ζωγραφίζει. Το ατελιέ Greco Da Vinci, που αποτελούσε γι’ αυτόν το καταφύγιο της τέχνης, ήταν πλημμυρισμένο από διάφορα αξιόλογα έργα.

Λάτρης ο ίδιος της αρχαιότητας εμπνέονταν τόσο από την αρχαία Ελλάδα όσο και από την αναγέννηση έως και τη σύγχρονη εποχή. Εκείνο που καμάρωνε όμως και θεωρούσε ότι ήταν το έργο της ζωής του είναι η αναπαράσταση της Ζωφόρου του Παρθενώνα. Μετέφερε γλυπτά σε καμβά και τους έδωσε «ψυχή» με τα χρώματά του.

Όνειρο ζωής του ήταν να γνωρίσει ο κόσμος τα έργα του. Ο ίδιος είχε προγραμματίσει την έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα του δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού στο Μουσείο Τσιτσάνη. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Άφησε όμως πίσω τα έργα του. Η οικογένειά του αποφάσισε να ικανοποιήσει την επιθυμία του και η έκθεση πραγματοποιείται από τις 20 ως τις 30 Οκτωβρίου 2022. Σε αυτή εκτίθενται περισσότερα από 100 έργα του Κωνσταντίνου Μαϊπά με κυρίαρχο τη «Ζωφόρο του Παρθενώνα», αλλά κι άλλα που φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Από το γραφείο Τύπου